Бойчук Тетяна В’ячеславівна (2005-2006)

Бойчук Тетяна В’ячеславівна – доктор медичних наук, професор.

Народилася 1959 року, закінчила Івано-Франківський державний медичний інститут за спеціальністю «лікар-лікувальник» у 1983 році. Працювала практичним лікарем, навчалася в аспірантурі у Львівському державному медичному інституті без відриву від виробництва. Кандидат медичних наук з 1993 року. Дисертацію захистила у спеціалізованій раді Львівського державного медичного інституту.

З 1993 року працювала в Івано-Франківській державній медичній академії асистентом, а пізніше – доцентом кафедри терапії і сімейної медицини факультету післядипломної освіти. Докторську дисертацію захистила 21 березня 2003 року у спеціалізованій раді Івано-Франківської медичної академії. Після цього працювала професором кафедри терапії і сімейної медицини. З 2004 року – завідувач кафедри фізичної реабілітації Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Впродовж 2005-2006 років – проректор з міжнародного співробітництва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Здійснювала керівництво над дослідженням на тему: «Роль засобів не медикаментозного впливу на організм як превентивного фактора виникнення і прогресування патології внутрішніх органів». У межах вказаної теми проводиться розробка і впровадження програм комплексної реабілітації при різних патологічних станах.

Напрями наукових досліджень:

– метаболічний синдром та застосування засобів фізичної реабілітації з метою його профілактики та лікування;

– корекція психологічних розладів у студентів засобами фізичної реабілітації;

– роль засобів фізичної реабілітації для лікування і профілактики сколіозів у школярів і студентів;

– корекція вегетативного дисбалансу у студентів засобами фізичної реабілітації;

– етнографічні аспекти народної медицини Прикарпаття та Карпатського регіону.

Кількість наукових праць – 110, патентів – 2.