В університеті відбулася олімпіада з китайської мови

Університетська олімпіада з китайської мови відбулася днями на базі факультету іноземних мов. У ній взяли участь студенти-китаїсти – Діана Кулага (5 курс), Галина Якимик  (3 курс), Христина Сеньків (4 курс), Євгенія Стрихар (3 курс). Організаторами заходу виступили викладачі китайської мови нашого університету Ірина Ілійчук та Дзі Фен Го Сяо.

У рамках програми предметної олімпіади учасники взяли участь у 3-х конкурсах. Перший – виступ з промовою на тему “Один світ, одна мрія”.  Другий – талант-шоу. Тут кожен із учасників демонстрував елементи китайської культури, мови або китайського мистецтва (пісня, танець, музичний інструмент, опера, китайська каліграфія, китайські бойові мистецтва і т.п.). Третій – у форматі “питання-відповідь”. Основні критерії оцінювання конкурсантів: знання китайської мови, культури Китаю та загальні знання про Китай.

За результатами університетської предметної олімпіади переможницею стала студентка 4-го курсу Христина Сеньків. Вона представлятиме Прикарпатський національний університет на 17-й Всеукраїнській олімпіаді з китайської мови “Китайський міст”, яка відбудеться 10 травня в м.Одеса.

 

Бажаємо Христині успіхів або як в Китаї кажуть 加油(jia you)!