Професор університету Галина Семчишин – співавтор міжнародної монографії, виданої в США

Професор кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук нашого університету Галина Семчишин – єдиний український науковець серед співавторів монографії ” DIETARY AGES AND THEIR ROLE IN HEALTH AND DISEASE ” (“Харчові продукти глікації та їхня роль у здоров’ї та хворобах”). Видання нещодавно вийшло у світ.  Працю опублікувало видавництво CRC Press, Taylor & Francis (США).

Монографія вийшла під редакцією професора Jaime Uribarri, відомого американського діабетолога та нефролога. Саме американський науковець запросив професора нашого університету Галину Семчишин взяти участь в його проекті.

Книга присвячена впливу продуктів глікації, які утворюються під час приготування  їжі та напоїв, на здоров’я людини. Зокрема, розглядаються механізми утворення продуктів глікації та їх участь у виникненні діабетичних ускладнень, патологій нирок та прискореного старіння.

У розділі  “Chapter 8: Is part of the fructose effects on health related to increased AGE formation?“, автором якого є  Галина Семчишин, йдеться про роль фруктози в утворенні продуктів глікації. Матеріали, які висвітлюються у цьому розділі книги, грунтуються на результатах власних досліджень професора Галини Семчишин.

Детальніше про книгу на сайті видавництва за посиланням: https://www.crcpress.com/Dietary-AGEs-and-Their-Role-in-Health-and-Disease/Uribarri/p/book/9781498721516