Розпочала роботу міжнародна наукова конференція

21 травня в університеті розпочала роботу XI Міжнародна конференція «Electronic processes in organic and injrganic materials» (“Електронні процеси в органічних і неорганічних матеріалах”)ICEPOM-11. Захід проходить на англійській мові. Співорганізаторами наукового форуму виступили Навчально-науковий центр хімічного матеріалознавства та нанотехнологій Прикарпатського національного університету разом із  Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Національною Академією Наук України та Інститутом фізики НАН України.

Учасниками конференції стали близько 100 осіб – представників з України, Франції, Литви, Китаю, Республіки Польща, Азербайджану, Туреччини, США, Німеччини. Науковці зібралися, щоб  обговорити особливості фізичних та хімічних явищ і процесів в органічних та неорганічних матеріалах та на межі контакту з іншими матеріалами, а також перспективи їх практичного використання.

Під час урочистого відкриття наукового форуму із вітальними словами виступили проректор з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету, професор Галина Михайлишин, голова оргкомітету, завідувач кафедри хімії високомолекулярних сполук Київського національного університету ім. Т.Шевченка, професор   Ірина Савченко, заступник декана хімічного факультету Київського національного університету ім.Т.Шевченка Наталія Куцевол, професор Львівського національного університету ім.І.Франка Олена Аксіментьєва, доктор Страсбурзького університету (Франція), почесний доктор Київського національного університету ім. Т.Шевченка Michel Rawiso, доцент кафедри хімії, директор навчально-наукового центру хімічного матеріалознавства та нанотехнологій Прикарпатського національного університету Тетяна Татарчук.

У рамках роботи розпочали роботу постерні сесії та відбудуться усні пленарні доповіді. Як зазначають організатори,  тематика виступів присвячена актуальним науковим дослідженням, зокрема: електронним процесам на межі розділу органічних матеріалів з біологічними, органічними та неорганічними середовищами; тонко-плівковим структурам та їх застосуванню як електрохромних пристроїв; електронним процесам в наноструктурах та полімерних композитах; новим органічним матеріалам, структурам та технологіям; біосистемам та проблемам енергозбереження; фізиці та технології органічних сонячних елементів, світлодіодів, сенсорів та польових транзисторів.

Конференція триватиме до 25 травня. Програма роботи конфереції знаходиться за посиланням http://icepom.in.ua/en. Варто зазначити, що учасники конференції мають можливість опублікувати матеріали своїх доповідей в окремому збірнику статей міжнародного журналу «Molecular Crystals and Liquid Crystals», який індексується базою Scopus.