V Всеукраїнська наукова конференція з філософії

П’ята Всеукраїнська наукова конференція з міжнародною участю студентів, аспірантів та молодих науковців «Людина як предмет філософської рефлексії: ХХІ століття» відбулася днями в університеті. Організатором виступила кафедра філософії, соціології та релігієзнавства філософського факультету нашого університету. Роль технічного і модераційного комітету взяли на себе студенти спеціальності «філософія».

У роботі конференції брали участь студенти, аспіранти та магістри філософії Прикарпатського національного університету, Університету права імені Короля Данила Галицького, а також закладів вищої освіти різних міст України, Польщі та Росії.

Основною темою дискусій стала проблема існування сучасної людини у полісистемності технічного світу і смислового простору, співвідношення класичних і сучасних філософських дискурсів, спрямованих на окреслення людини, необхідність та перспективи формування професійного комунікативного простору для реалізації антропологічних наративів у різних галузях науки.

Тези доповідей учасників конференції, програма заходу та інша робоча інформація викладені у вільному доступі в соцмережах (https://t.me/antroposXXI).

По завершенню секційних засідань відбувся круглий стіл. Його учасники поглиблено обговорювали презентовані теми. Практичним результатом конференції став проект створення всеукраїнської молодіжної наукової філософсько-гуманітарної ініціативи, метою якої є подолання галузевої герметичності наук про людину. Таке подолання дозволить більш якісно ефективно формулювати та вирішувати актуальні та гострі проблеми взаємодії людини з сучасним світом.