Студенти-журналісти започаткували новий видавничий проект

Студенти 1-го курсу спеціальності «журналістика»під керівництвом завідувача кафедри Ганна Марчук та асистента  Галина Пристай створили новий видавничий проект – журнал “Alium”. Ідея створення проекту виникла під час проведення лекційних та практичних завдань навчальної дисципліни «Газетно-журнальне виробництво».

“Поліграфія, друкарство, видавнича справа – це все те, з чим багато із наших студентів-журналістів будуть тісно пов’язані впродовж своєї професійної діяльності. Тому важливо максимально навчити студентів обізнаності у технологічних процесах, що відбуваються в друкарнях”, – зазначила асистент Галина Пристай.

Під час роботи над проектом студенти мали нагоду відвідати Івано-Франківське видавництво «Ярина». Його директор Іван Слубський розповів майбутнім журналістам про особливості роботи у друкарні. Він показав як працюють офсетна друкарська машина, лазерний друк, різограф, а також розповів як відбувається верстка друкованого продукту.

У першому випуску журналу опубліковано близько 20-ти матеріалів, які підготували майбутні журналісти. Їх підготовці передували відвідування студентами різних культурно-мистецьких заходів та подій, зустрічі з цікавими особистостями,  тощо. Зокрема, під час роботи над проектом його автори мали чудову нагоду поспілкуватися із заслуженим журналістом України Романом Фабрикою, прикарпатською журналісткою, власним кореспондентом газети “Експрес” Сабіною Ружицькою. Вони поділився зі студентами своїм професійним досвідом та дали поради як готувати цікавий та змістовний матеріал.

Зазначимо, що допомогу у підготовці першого випуску журналу “Alium” до друку надало Івано-Франківське видавництво «Ярина». До творчої групи проекту ввійшли найактивніші зі студентів – Ольга Веркалець, Вероніка Ковбасюк та Анастасія Бегей.