Аспірант Андрій Данищук презентував свою книгу-посібник з Таеквон-До

Аспірант кафедри фізичної реабілітації, спеціальності “фізична терапія, ерготерапія” факультету фізичного виховання і спорту нашого університету Андрій Данищук презентував свою книгу-посібник «Таеквон-До. Шлях до чорного поясу». Зазначимо, що автор книги Андрій Данищук є також тренером та спортсменом, наймолодшим в Україні володарем чорного поясу IV дану, міжнародним інструктором, суддею міжнародної категорії А, чемпіоном Європи 2017 року. Сьогодні Андрій Данищук також очолює обласний осередок Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквон-До І.Т.Ф.

На презентації були присутні тренери та спортсмени з Івано-Франківська, Дніпра та Києва. Модератором заходу виступила Ольга Тишко. Унікальність книги не лише в українській мові викладу та власному ілюстративному матеріалі. Посібник доступно пояснює базові терміни, рухи, блоки, удари та детальні розбори 2-х підготовчих і 12-ти формальних вправ (Туль).

«Більшу частину вправ на кольорові пояси в книзі виконують мої учні, призери та чемпіони різноманітних всеукраїнських та міжнародних змагань у розділі формальні вправи (Туль). Сподіваюся, що вона допоможе читачам швидко опанувати техніку і секрети Таеквон-До та сприятиме успіху кожного в утвердженні основного покликання цього єдиноборства — загартувати здорове тіло та дух», –  зазначив Андрій Данищук.

Автор видання також сказав, що книга матиме продовження і наступний посібник буде більш ґрунтовним та у співавторстві з іншими тренерами Асоціації спортсменів Таеквон-До І.Т.Ф..

«Особисто я познайомився з Таеквон-До порівняно недавно, в 2006 році, – розповів під час презентації Андрій Данищук, – першим моїм тренером був майстер 7-ий дан Хо Бон Сік з Північної Кореї. У мене не виникало проблем під час вивчення техніки цього сучасного бойового мистецтва. Пізнаючи Таеквон-До, опрацьовуючи велику кількість матеріалів, присвячених цій темі, помічав безліч суперечностей у поглядах різних майстрів і Гранд майстрів щодо тих чи інших елементів. Це і стало поштовхом до вивчення матеріалу, який ліг в основу книги».

На завершення презентації автор книги-посібника Андрій Данищук провів автограф-сесію. Він також повідомив, що у бібліотеки Івано-Франківська передано по одному примірнику нового видання.

Матеріали про презентацію книги можна переглянути за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=rMC13Zom1wU