Прикарпатський університет – лідер серед університетів області

За результатами Консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України 2019 року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника зайняв першу позицію серед закладів вищої освіти Івано-Франківщини!

Прикарпатський університет також увійшов у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України, посівши 7-е місце.

Як і минулого року, в якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вишів України, використані рейтинги університетів: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти.

Зокрема, методика рейтингу «Топ-200 Україна», що складається Центром міжнародних проектів «Євроосвіта», базується на використанні відкритих даних прямих вимірів та експертних висновків фахівців у галузі вищої освіти і головних ринків праці України. Відповідно до цієї методики діяльність закладів вищої освіти оцінюється за допомогою інтегрованого індексу. Цей індекс містить три комплексні складові: індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання та індекс міжнародного визнання.

Результати «Рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його педагогічними працівниками у наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього балу ЗНО абітурієнтів, яких в 2018 році зараховано до вишів на навчання за контрактом. Зазначений рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, в яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.

Виходячи з цього, Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця закладів освіти за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт». Рейтинг охоплює 240 закладів вищої освіти України.

Матеріали можна переглянути тут:

Консолідований рейтинг закладів вищої освіти України в 2019 році;

ТОП-10: Кращі виші регіонів України;

Кращі навчальні заклади областей України.

 

Прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника