Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи відзначила своє 10-річчя

6 грудня 2017 року на кафедрі готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму відбулися урочистості з нагоди 10-річчя з дня створення кафедри. Зазначимо, що перший випуск студентів кафедри відбувся у 2008 році. За цей час кафедра випустила 682 бакалаври, 266 спеціалістів та 37 магістрів.

Привітати колектив прийшли ректор університету Ігор Цепенда, працівники, викладачі, студенти та випускники факультету туризму, представники обласної державної адміністрації, колеги-партнери. 

«Перші десять років надзвичайно пам’ятні – це період зародження, становлення та адаптації в житті. Починати нову спеціальність було важко, але завдяки професійному колективу вдалося створити міцний фундамент для розвитку. З кожним роком кількість студентів на нашій кафедрі зростає, що свідчить про те, що навчальний процес відбувається на належному рівні. Досягнень є надзвичайно багато, як для 10-ти років діяльності. І найголовнішим є те, що наші діти мають можливість працевлаштуватися після закінчення університету,  їх фах є надзвичайно популярним сьогодні. Наші студенти та випускники працюють у відомих курортах, ресторанах та готелях не тільки України, а й світу. І ми пишаємося цим”, – зазначив у своєму виступі завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Володимир Клапчук.

«Ми відзначаємо 10-ть років кафедри, яка є ключовою не тільки для університету, а й для Прикарпаття загалом. З приємністю хочу відзначити, що формується нове покоління менеджерів готельної і ресторанної справи. Для нашої області це має особливе значення, оскільки розвиток зеленого туризму, великих готельних комплексів потребує людей, які можуть створити приємну і позитивну атмосферу для гостей краю. Ми радіємо, що протягом 10-ти років кафедра вийшла на дуже добрий професійний рівень», – сказав у своєму вітальному слові ректор Ігор Цепенда.

Під час урочистостей ректор університету Ігор Цепенда також нагородив грамотами викладачів та студентів кафедри і побажав подальшого розвитку та професійних успіхів.

З нагоди 10-річного ювілею колектив кафедри та студентів також привітала і вручила Подяки за сприяння в організації та проведенні традиційного свята студентів університету – “Галицького балу” –  режисер балу, заслужений працівник культури України, заступник декана філософського факультету Лілія Борисевич.

Зі словами привітання та побажання подальшої плідної співпраці на адресу колективу кафедри звернувся директор Івано-Франківського коледжу технологій та бізнесу Василь Бабінець. Він підкреслив важливість такої співпраці на благо розвитку готельної та ресторанної справи на Прикарпатті. 

Своєю чергою завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, професор Володимир Клапчук нагородив ювілейними Подяками за співпрацю керівників закладів, на базі яких студенти проходять виробничі практики та представників ЗМІ за активне висвітлення діяльності кафедри.

У рамках програми заходів відбулися також майстер-класи “кулінарний” та  “витинанка”, бармен-шоу, концертна програма та розрізання святкового торта.