Презентація Програми імені Фулбрайта

Презентація стипендійних можливостей Програми імені Фулбрайта відбулася 15 березня в університеті. Куратор програми Вероніка Алексанич виступила перед викладачами та студентами з інформацією про можливості програми, етапи відбору учасників та основні вимоги. Вона зазначила, що основною ідеєю Програми імені Фулбрайта є взаємодія та взаєморозуміння, базовані на пізнанні та повазі до розмаїтого світу.

Вероніка Алексанич не оминула увагою випускників програми, серед яких викладачі та студенти Прикарпатського національного університету, відомі прикарпатці – Юрій Андрухович,Олег Лишега. Координатор розповіла, що Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, успішно діє з 1946 року і посідає чільне місце у системі міжнародної освіти.  Нині вона реалізується в більш аніж 160-ти країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – близько 1000 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, понад 650 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею.

Випускниця програми Фулбрайта для науковців, доцент кафедри англійської філології нашого університету Ольга Кульчицька поділилася досвідом участі в програмі. Вона, зокрема, зазначила, що ця програма надає унікальний шанс перевірити свої сили, отримати нові знання та стати частиною академічної спільноти американського університету.

Зазначимо, що з початку 2017/2018 навчального року в Прикарпатському національному університеті викладають 2 американських стипендіатів Програми імені Фулбрайта. Це – професор Східного університету Іллінойсу (Eastern Illinois University), фахівець у сфері візуальних медій Девід Грекон (David Gracon) та викладач англійської мови Софія Фаріон (Sophia Farion).

Детальніше про Програму імені Фулбрайта в Україні за посиланням:www.fulbright.org.ua