Студентська команда філософського факультету стала переможцем брейн-рингу “Активуй свою енергію”

Брейн-ринг “Активуй свою енергію” відбувся днями в Івано-Франківську. Захід проходив в рамках презентації програми кліматичного лідерства “Активуй Енергію”. Івано-Франківськ став сьомим містом України, в якому презентували цю екологічну програму. Ініціаторами виступили представники громадських організацій, занепокоєних глобальним потеплінням та іншими екологічними проблемами. Учасниками брейн-рингу стали 8 команд: «Яструб», «Один за всіх», «Всі за одного», «ГЕО», «Вільна нація», «Літра сметани», «Каструля борщу» та «Банка тушонки». Серед команд-учасниць і студентська збірна філософського факультету – “Літра сметани”. До її складу ввійшли – Андрій Пайш, Алла Кирилюк, Олена Циганкова, Орест Багрій, Всеволод Борисов, Надія Вірстюк. Керівник команди – доцент кафедри філософії та соціології Максим Дойчик.

Програмою брейн-рингу було передбачено 24 тематичні запитання, що стосувалися стану навколишнього середовища, зміни клімату, відновлювальних джерел енергії. Команда філософського факультету Прикарпатського національного університету в підсумку продемонструвала найкращий результат. Учасники інтелектуальних змагань отримали у подарунок науково-просвітницькі видання з екології та сувенірну продукцію.

Сергій Адамович, голова ГО “Поступовий гурт франківців”, зазначив, що це вже 11-ий організований ними такий тематичний захід.

“Подія присвячена кліматичним змінам та альтернативній енергетиці. Свідомі люди світу розуміють, що відбуваються зміни, і з цим треба щось робити. Питання екології є вкрай важливим, і тому ми зараз зібралися щоб поговорити про це»,”, – розповів Сергій Адамович.

Після інтелектуальної гри ГО «Зелені Мурахи» та «УМКА» презентували програму кліматичного лідерства «Активуй енергію». Учасники заходу також переглянули фільм «Врятувати планету».