27 березня – Всесвітній день театру

Щорічно, 27 березня, в світі відзначають День театру. Міжнародний день вшанування театру як надбання культури і вшанування всіх робітників театру від театральних режисерів, акторів і сценографів до білетерів. Ініціатива святкування Всесвітнього дня театру належала Міжнародному інституту театру (ITI) у 1961 році. До відзначення такого дня приклав зусилля Жан Кокто, театральний діяч і актор з Франції, котрий оголосив сповіщення про таку урочистість 1962 року.

У культурному житті суспільства театр відіграє особливу роль. Це свято підкреслює значимість творчої праці майстрів сценічного мистецтва. Варто зазначити, що український театр органічно поєднав кращі традиції та набутки світової та національної культури. Він був і залишається могутнім засобом утвердження загальнолюдських цінностей, джерелом високої духовності і натхнення.

У Міжнародний день театру щиро вітаємо викладачів та працівників університету, чиє життя пов’язане з театральною діяльністю, з цим прекрасним святом. Не одне покоління талановитих студентів під Вашим керівництвом дарувало нашим глядачам неймовірні позитивні емоції, залучаючи до світу прекрасного, до пізнання великої естетичної реальності. Кожна постановка Ваших вихованців – це високе народне мистецтво, наповнене талантом та самовідданою працею. Щиро бажаємо Вам натхнення, втілення творчих задумів, плідної та успішної праці на творчій ниві. Хай сумлінне служіння мистецтву і рідному народу буде й надалі для вас джерелом високого натхнення і нових творчих досягнень.

З нагоди професійного свята також вітаємо всіх театральних діячів, працівників театрів, всіх, хто силою свого таланту розкриває в людях їх найкращі якості, вчить вічним істинам добра і краси.

Зі святом!

 

Ректорат