Університет розширює міжнародну співпрацю, – підписано Угоду з Вищою лінгвістичною школою у Ченстохові (Республіка Польща)

На найближчі 5 років студенти Прикарпатського національного університету зможуть паралельно навчатися у Вищій лінгвістичній школі у Ченстохові (Республіка Польща). Це стало можливим завдяки двосторонньому Договору про співпрацю, який був підписаний сьогодні, 5 квітня, в залі засідань університету.  З цієї нагоди відбулася зустріч т.в.о.ректора університету Галини Михайлишин з польськими колегами – президентом Вищої лінгвістичної школи у Ченстохові Ярославом Коперою та віце-президентом, проректором з міжнародної співпраці Томашем Куком. У ній також брали участь проректор з науково-педагогічної роботи університету Сергій Шарин, викладачі університету та керівник вузу-партнера – ректор Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка Богдан Буяк.

Договір про співпрацю з Вищою лінгвістичною школою у Ченстохові розширює можливості для студентів нашого університету. Програма передбачає навчання на ступінь і «бакалавра», і «магістра» за дистанційною системою. Зокрема, за такими напрямами, як: «філологія», «педагогіка», «економіка».  Студенти, які навчатимуться за програмою подвійних дипломів, двічі на рік впродовж 10-ти днів проходитимуть сесію. Заняття будуть відбуватися у форматі «зимових» та «літніх» шкіл. Крім того, Вища лінгвістична школа –  лідер у Польщі щодо застосування он-лайнових та e-Learning технологій.

Угодою також передбачена і програма наукового стажування для викладачів нашого університету. Вона розрахована на 3 місяці та передбачає проходження стажування за різними науковими напрямами і темами, над якими працює той чи інший викладач. Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі з польськими партнерами.

Зазначимо, що Прикарпатський національний університет активно впроваджує для своїх студентів систему навчання за  програмою подвійних дипломів.