Науковець університету Володимир Лущак-серед найвпливовіших у світовій науці вчених України

11 квітня 2018 року у Києві в Національній Академії Наук України відбулося нагородження дев’яти українських вчених премією “Web of Science Awards 2018”. Її в Україні вже вдруге разом з МОН, НАН та МОЗ вручає міжнародна видавнича компанія “Clarivate Analytics”, якій належить платформа Web of Science. Остання є найавторитетнішою базою наукових публікацій у світі.

Цього разу відбір номінантів здійснювався на основі аналізу кількості їх високоякісних, тобто найрейтинговіших публікацій, тобто, які найбільше впливають на світову науку. А отже, серед вчених, які працюють  у фундаментальній та прикладній науці, було відібрано тих, які мають найбільшу кількість найцитованіших у світі публікацій, що знаходяться у базі даних “Web of Science”. Загалом у світі 2018 року присуджено п’ять тисяч таких нагород з усіх галузей наук.

У номінації “Українські дослідники з найбільшою кількістю наукових робіт, опублікованих в 2008–2017 роках” нагороди “Web of Science Awards Ukraine 2018 ” отримали наступні представники фундаментальної та медичної науки (розташування в порядку результативності за вибраними критеріями):

  1. БОНДАРЕНКО Ігор Миколайович, Дніпропетровська державна медична академія
  2. ПАРХОМЕНКО Олександр Миколайович, Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска
  3. ЛУЩАК Володимир Іванович, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
  4. ШПАРИК Ярослав Васильович, Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр
  5. ІЗОТОВ Юрій Іванович, Головна астрономічна обсерваторія
  6. ЛЕБОВКА Микола Іванович, Інститут біоколоїдної хімії імені Ф.Д. Овчаренка
  7. ЛІСОВИЙ Володимир Миколайович, Харківський національний медичний університет
  8. МОРОЗОВСЬКА Ганна Миколаївна, Інститут фізики Національної академії наук України
  9. ВІННИЧЕНКО Ігор Олександрович, Сумський державний університет

Зазначимо, що професор Володимир Лущак у 2016 році вже був номінантом  премії  “Clarivate Analytics”, а також отримав  премію  “Scopus Awards ” (найбільша міжнародна  база наукових публікацій) як один з найцитованіших у світі вчених України.