Кулінарний майстер-клас для студентів факультету туризму

Кулінарний майстер-клас для студентів-третьокурсників спеціальності “Готельно-ресторанна справа” відбувся 18 квітня на базі навчально-виробничої лабораторії «Гастроательє» факультету туризму. Мистецтво приготування страв демонстрували шеф-кухар ПАБу Bierkeller в м.Івано-Франківську Катерина Мельникова та кухар холодного цеху цього ж закладу Оксана Сидоренко. З приємністю зазначимо, що обидві майстрині кулінарної справи є випускницями факультету туризму.

“Такі практичні заняття для студентів, зокрема у формі майстер-класів, є традиційними на факультеті туризму. Вони проходять у рамках програми вивчення предмету «Кулінарне мистецтво». Це допомагає майбутнім фахівцям набути певних професійних навичок, проявити свій талант, наполегливість”, – зазначила ініціатор майстер-класу, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Леся Польова.

Під час заняття шеф-кухар Катерина Мельникова продемонструвала способи приготування 3-х видів страв: теплого салату з телятини, медальйони та тірамісу з лаймом і базиліком. Як зазначила майстриня вибір випав саме на ці страви, оскільки вони користуються популярністю серед відвідувачів закладу. У процесі приготування шеф-кухар поділилася зі студентами тонкощами приготування страв.

У ході майстер-класу Катерина Мельникова та Оксана Сидоренко також розповіли про свій професійний старт і перші кроки в улюбленій роботі.