“Літературна кавалєрка” відбулася на педагогічному факультеті

Цьогорічна перша гра-презентація сучасної літератури для дітей та молоді – “Літературна кавалєрка” – відбулася 19 квітня в Актовій залі Педагогічного факультету. Ініціатор і організатор заходу – доцент кафедри методик і технологій початкової освіти Тетяна Качак. Учасниками гри стали 3 студентських команди Педагогічного факультету – “Фіфи”, “Мрійники” і “Серце замерло” та команда Івано-Франківського коледжу “Літературна ейфорія”.

Перша гра другого кола проходила на основі книг «16 весна» Василя Теремка, «Дівчина з міста» Олени Рижко та збірки оповідань «Така любов», куди ввійшла мала проза Наді Білої, Марії Морозенко, Тетяни Новацької-Тітаренко, Оксани Остап’юк, Сергія Гридіна та ін. (Видавничого центру «Академія»).

 «Сьогодні команди грають за моєю книжкою «Дівчина з міста». Я щаслива брати участь у заході тому, що багато про нього чула. Також подвійно щаслива, адже маю змогу представити вже свою нову повість «Знає тільки Мару»», – поділилася враженнями гість заходу письменниця Олена Рижко.

У рамках конкурсної програми команди, зокрема, представили відеоматеріали за мотивами презентованих книг, взяли участь у конкурсі на краще запитання письменникам та інтерактивній грі.

Тетяна Качак, організатор “Літературної кавалєрки”, запевняє, що такі нестандартні форми промоції читання серед молоді, які вона впроваджує у контексті вивчення зі студентами дисципліни «Дитяча література і методика навчання літературного читання», будуть добрим уроком для майбутніх педагогів.

За результатами конкурсних завдань до фіналу увійшли 2 студентські команди Педагогічного факультету- «Фіфи» та «Серце замерло». Їхніми суперниками стануть команди-переможці другої та третьої ігор другого кола гри-презентації “Літературна кавалєрка”.

Усі учасники команд першої гри були нагороджені дипломами та солодкими призами. Також книги із автографом від письменників Василя Теремка та Олени Рижко отримали глядачі, які задали найкращі запитання авторам.

Зазначимо, що друга гра Літературної кавалєрки відбудеться 10 травня 2018 року в м.Коломия, а третя – восени в м.Калуш. Переможці 3-х ігор зустрінуться у фіналі, де будуть боротися за перемогу.