Вічна пам`ять

21 квітня 2018 року на 83-му році життя відійшов у вічність кандидат педагогічних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

 ХРУЩ ВАСИЛЬ ДЕМ’ЯНОВИЧ

 

Ректорат, профспілковий комітет, колективи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Педагогічного факультету висловлюють щирі співчуття рідним і близьким покійного.

Вічна пам’ять  видатному  педагогу,  талановитому керівнику, творчому вченому,  доброму другові та  щирій і порядній людині!

Панахида відбудеться 23 квітня 2018 року о 18:00 год. в Будинку Скорботи за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Ребета,3

Похорон відбудеться 24 квітня 2018 року о 10:00 год. в Будинку Скорботи за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Ребета,3 (виїзд автобуса з двору університету о 09:30 год.)

Довідково.  Василь Дем`янович Хрущ народився 10.09.1935 р. в с. Калиня  Камянець-Подільського району Хмельницької області. У 1954 році закінчив Камянець-Подільську чоловічу середню школу № 2, далі – Хотинський ветеринарний технікум Чернівецької області. Після служби в армії навчався на історико-філологічному факультеті Івано-Франківського педінституту, який закінчив з відзнакою у 1963 році за спеціальністю  «Учитель української мови, літератури і співів». Працював учителем Дубівецької середньої школи Галицького району  Івано-Франківської області. З березня 1965 р. – викладач кафедри педагогіки Івано-Франківського педінституту. У 1966-67 рр. навчався в аспірантурі Науково-дослідного інституту педагогіки АПН СРСР в м. Москві. У 1967 р. достроково захистив дисертацію. У  1970 р. Василю Хрущу було присвоєно звання доцента, а в 1992 р. – звання професора кафедри педагогіки та психології. 25 років завідував кафедрами педагогіки і психології, педагогіки, наукових основ управління школою, очолював факультет підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів університету, до 2015 року – завідувач кафедри теорії і методики початкового навчання. Впродовж 5-ти років працював радником-консультантом ректора Вищого педагогічного інституту Блас Рока Кальдеріо в Республіці Куба. У 2006 році професор Василь Хрущ започаткував Міжнародний проект «Гірська школа: стан, проблеми, перспективи розвитку», активними учасниками якого є вчені та вчителі-практики зі США, Словаччини,  Польщі та інших країн. Проект у 2008 році на Міжнародній виставці «Інновації в освіті» удостоєний срібної медалі та грамоти Міністерства освіти і науки України і Президії АПН України. Автор більше 130 наукових праць, серед яких наукові статті, підручники та навчальні посібники для студентів, монографії.