Щоб спорт став культом для сучасної молоді

23 квітня в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на спільному засіданні Івано-Франківського обласного відділення Комітету фізичного виховання і спорту МОН України, Івано-Франківської спортивної студентської спілки, представників закладів вищої освіти області та студентських рад обговорили питання розвитку студентського спорту в області.

«Наше головне завдання – підготувати здорову молодь. Потрібно сформувати концепцію за підтримки місцевої влади і держави щодо розвитку тих видів спорту, які є сьогодні перспективними у вищих навчальних закладах області. Також необхідно розвивати загальний оздоровчий рух фізичного виховання, щоб спорт став культом для нашої молоді. Поряд із цим потрібно спільно працювати над розвитком спортивної інфраструктури», – зазначив Голова ради спортивної студентської спілки області, ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда розпочинаючи засідання.

Під час дискусій, зокрема, йшлося про участь студентів у ХIV обласній літній Універсіаді та обласному Чемпіонаті з вільної та греко-римської боротьби. Присутні затвердили Положення про проведення цих спортивних змагань. Також йшлося про міжнародну діяльність обласної студентської спілки. В контексті її активізації запланували проведення найближчим часом круглого столу за участі представників спортивної спілки студентів Польщі. Крім того, учасники спільного засідання обговорили питання участі наших студентів у Європейських студентських іграх, які відбудуться в липні цього року.

Начальник обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Михайло Стефанків у свою чергу поінформував присутніх про проведення 20 вересня Міжнародного дня студентського спорту. Він закликав представників університетів Івано-Франківська підготувати команди до участі в обласному відбірковому етапі спортивних змагань. Команда-переможець братиме участь у всеукраїнських.

Під час спільного засідання відбулося нагородження. Голова ради спортивної студентської спілки області, ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда та начальник обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Михайло Стефанків вручили Почесні грамоти та Дипломи Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України представникам вищих навчальних закладів Івано-Франківська за вагомі успіхи у пропаганді здорового способу життя серед студентської молоді.

Пам`ятними кубками та Почесними грамотами також нагороджені переможці фінальних змагань ХIII обласної літньої Універсіади 2017 року серед студентів вищих навчальних закладів. За I-е місце – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, II-е – Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та III-є місце – Івано-Франківський національний медичний університет. За II-е місце серед вищих навчальних закладів VI категорії (2000 студентів) у ХIII літній всеукраїнській Універсіаді нагороджений Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького.

 

Залишити відповідь