Викладачі університету пройшли навчання в рамках міжнародної програми DOBRE

Навчальні курси з підвищення квалiфiкацiї в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) пройшли на базі Івано-Франківського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Участь у навчанні взяли, зокрема, і викладачі нашого університету. Організатором курсів виступила Малопольська школа публічного адміністрування Краківського економічного університету (Республіка Польща).

Експерти з Польщі провели семінар-тренінг: “Освiтнi можливостi публiчного управлiння та адмiнiстрування”. Вони поділилися досвідом реформування сфери публічного управління, особливостями розробки та впровадження якісних освітніх програм в умовах децентралізації.

Учасники навчальних курсів також обговорили питання створення консорцiуму університетів у сфері «Публічне управління та адміністрування» 7-ми регіонів України, в яких функціонує проект DOBRE (Харківської Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської, Тернопільської та Івано-Франківської областей). Головною метою консорціуму є інтеграція академічної спільноти в Україні на основі ідеї модернізації системи освіти сфери публічного адміністрування, поширення знань про реформу децентралізації в Україні, популяризація і практичне впровадження освітніх стандартів публічного адміністрування на трьох рівнях: бакалаврському, магістерському і післядипломному та підготовка зразка програми післядипломної освіти для лідерів об’єднаних територіальних громад (муніципалітетів).