Науковці обговорили питання розвитку регіонального туризму

Тематичний короткостроковий семінар «Сприяння місцевих органів влади розвиткові туризму» відбувся нещодавно на базі факультету туризму та обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Модератором заходу виступив заступник декана з наукової роботи, завідувач кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю Василь  Шикеринець. Активну участь у семінарі взяли науковці з провідних вітчизняних університетів (туристичного спрямування).

Декан факультету туризму, професор, член-кореспондент Академії туризму України Володимир Великочий, відкриваючи роботу семінару, у своєму вітальному слові підкреслив важливість проведення заходу для розвитку туризму в Україні. Науковець також виступив із доповіддю «Роль туризму у соціально-економічному розвитку об’єднаних територіальних громад».

У рамках програми заходу учасники виступили з доповідями та інформацією з актуальних питань розвитку та діяльності сфери туризму різних регіонів України, представили свої презентації. Також у форматі он-лайн власні дослідження представили і науковці з Полтавського національного технічного університету ім.Юрія Кондратюка, Кропивницького обласного центру підвищення кваліфікації, Миколаївської філії Київського національного університету, Львівського національного університету «Львівська політехніка».

За результатами роботи семінару фахівці в сфері туризму мали можливість ознайомитися із відповідними актами, які регулюють процес планування та сприяння розвитку сфери туризму та обмінятися досвідом роботи в регіонах.