Студенти влаштували в університеті свято “Танці народів світу”

Студенти факультету іноземних мов та факультету філології влаштували сьогодні в університеті свято – “Танці народів світу”. Захід приурочили Міжнародному дню танцю, який відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера. У святі взяли участь близько 40 студентів університету, які вивчають різні іноземні мови. Ініціативу студентів також підтримали їх викладачі – Ірина Ілійчук, Оксана Карбашевська та викладач-волонтер з Китаю Дзі Фен Го Сяо. Хореографами-постановниками танців виступили: українського − Олександра Матюшок, шотландського − Христина Лесів, англійського та китайських − Ольга Остапович.

 

Глядачі дійства мали можливість побачити у виконанні студентів не тільки українські танці, але й китайські, англійські та шотландські. На імпровізованій сцені студенти-полоністи презентували український сучасний танець «Батьківщина», студенти-германісти – унікальний шотландський танець, а студенти-китаїсти  – танці «Бамбукове листя під місячним сяйвом» та «Маленьке яблучко». Родзинкою свята став старовинний англійський народний танець “Морріс”, якому виповнилося вже більше 500 років.

 

«Танець – один з найпрекрасніших видів мистецтва. Танець – це одна з найдавніших мов, оволодіти якою, при бажанні, може кожен з нас. Організовуючи разом зі студентами такий захід ми мали на меті долучити нашу молодь до ознайомлення з історією і культурою не тільки нашої країни, але й інших держав», – зазначила викладач китайської мови Ірина Ілійчук.

 

Під час свята танцю у виконанні викладачів та студентів також прозвучали пісні «Червона рута», «Дитинство», «Куди летить час?» українською та китайською мовами, «Куди поділися всі квіти?» та “Парасолька”- англійською.

«Сьогодні на цьому святі я з приємністю виступила і як хореограф-постановник танців, і як учасник. Танцями займаюся більше 10 років і для мене не менш цікавим є постановка танцю. Цього року на китайський Новий рік я вже ставила китайський танець. А от англійський народний танець “Моррріс” став для мене справжнім викликом. Тому, що його більше ста видів, в різних частинах Англії його виконують під різну музику. Нелегко було відтворити те, що започатковане минулими століттями. Але ми охоче підтримали ініціативу нашого викладача Оксани Карбашевської поставити цей танець. Готували ми свято із задоволенням і дуже добре, що у нас все вдалося”, – поділилася враженнями хореограф-постановник танців, студентка 4 курсу факультету іноземних мов Ольга Остапович.