З Днем Університету!

Дорогі студенти, аспіранти, викладачі та працівники Університету! З приємністю вітаємо Вас із Днем Університету – святом, яке щорічно об’єднує нас шаною до славетного минулого нашої Альма-матер і спільною справою, спрямованою на розбудову Університету та рідної України. Сьогодні, 14 травня, у день народження відомого українського письменника, громадського діяча і політика Василя Стефаника, ім’я якого носить Університет, ми відзначаємо 78-річчя з дня заснування нашого закладу вищої освіти.

Історія і сучасність Прикарпатського національного університету засвідчують його вагому роль у процесі становлення української державності, розвитку національної духовності, освіти, мови і культури.

У всі часи в Університеті були зосереджені найкращі наукові сили, які відкривали молодим людям таємниці фундаментальних знань, генерували новаторські ідеї. Це – талановиті вчені, відомі політики, культурні та громадські діячі, які своєю працею, науковими досягненнями прославили рідну Альма-матер на всю Україну та світ.

Представники академічної спільноти Університету і сьогодні беруть активну участь у найважливіших суспільно-політичних процесах, творять європейський освітній і науковий простір України і часто, жертвуючи найдорожчим – життям, захищають незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

В умовах сучасності наш колектив беззаперечно обрав європейську стратегію розвитку, налагоджуючи і поглиблюючи зв’язки з вищими навчальними закладами Європейського Союзу, США, Китаю, Туреччини та інших країн світу. Саме це забезпечує використання європейського досвіду для підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Гордістю Університету були й залишаються його студенти, які своїми успіхами, досягненнями та громадською активністю продовжують примножувати багаторічні надбання рідної Aльма-матер.

Пам’ятаймо, що Університет – це передусім територія академічної свободи й потужний осередок зростання та зміцнення неупередженого розуму, який здобуті знання перетворює на дієву силу, і таким чином випереджує час, бо відкриває кожному з нас шлях до мистецтва вчитися впродовж усього життя.

З нагоди Дня Університету бажаємо усім Вам натхненного наукового і творчого пошуку, успіхів у всіх Ваших добрих справах і починаннях, любові до обраної професії, плідної праці на благо розвитку Університету та рідної України!

Ректорат