Майстер-клас з барної справи

На факультеті туризму, в рамках програми лабораторних занять з дисципліни «Барна справа», пройшли майстер-класи. Керівник занять – доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Лілія Лояк.

“Навчальна програма дисципліни базується на класичних правилах обслуговування. Студенти проходять повний курс лекцій. Паралельно з теоретичними заняттями проводяться практичні тренінги, у процесі яких майбутні фахівці  освоюють певні навики роботи з барним устаткуванням, приготуванням коктейлів, обслуговування відвідувачів”, – зазначила Лілія Лояк.

Черговий майстер-клас для студентів 4-го курсу провів сомельє національної мережі гастромаркетів «Wine Time» Тарас. Він передусім розповів про виробництво, класифікацію та характеристику основних баз коктейлів. Також нагадав студентам основи з правил еногастрономії та звернув увагу на перспективах професії сомельє.

Під час майстер-класу сомельє Тарас продемонстрував методи та правила приготування змішаних напоїв та коктейлів, технологію приготування та подачі групових змішаних напоїв. Студенти у ході лабораторного заняття також мали можливість спробувати приготувати коктейлі на свій вибір та смак.