Нагородили переможців всеукраїнського конкурсу з програмування імені Павла Федорука

В університеті відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу з програмування імені професора університету Павла Федорука. Зазначимо, що конкурс з 2015 року є традиційним і проводиться за ініціативи Прикарпатського національного університету, Інформаційно-обчислювального центру та кафедри інформаційних технологій на знак вшанування пам`яті відомого українського науковця-кібернетика, доктора технічних наук, професора, проректора з наукової роботи Прикарпатського національного університету Павла Федорука. Його учасниками є школярі загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківщини. Спонсорами призів для переможців та призерів конкурсу виступили компанія UTeam, Івано-Франківський ІТ кластер, ТзОВ «Технополіс» та освітній центр «YOLO».

Цьогоріч школярі подали на конкурс близько двох сотень власних проектів. З них 18 кращих, які відповідали усім регламентам конкурсу, були відібрані для участі у фінальному етапі.

Учнівські роботи оцінювало журі, до складу якого увійшли профільні науковці та ІТ-спеціалісти нашого університету, а також фахівці провідних IT-компаніях Івано-Франківська. Конкурс проводився у трьох номінаціях: “Веб-юніор”, “Веб-майстер” та “Програміст”.

За результатами захисту представлених проектів журі визначило переможців конкурсу. Ними стали:

Номінація “Веб-юніор” :

1 місце – Сапіжак Марта (Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат);

2 місце – Бойко Назар  (Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат);

3 місце – Лапковський Олександр  (Івано-Франківська гімназія №2).

Номінація “Веб-майстер” :

1 місце – Павлюк Артем  (Калуська гімназія ім. Дмитра Бахматюка);

2 місце – Дубей Мар’ян  (Українська гімназія №1, м.Івано-Франківськ);

3 місце – Золотарьов Іван (Коломийська СЗШ школа I-III ступенів  ім.В.Стефаника).

Номінація “Програміст” :

1 місце – Чіх Богдан (Парищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів Надвірнянського району);

2 місце – Олійник Святослав (Долинський природничо-математичний ліцей);

3 місце – Ільницький Ростислав (Долинський природничо-математичний ліцей).

Переможці та призери фінального етапу Всеукраїнського конкурсу з програмування імені професора Павла Федорука отримали дипломи відповідних ступенів, цінні призи та подарунки від спонсорів конкурсу та сім’ї Павла Федорука.