Студентам факультету туризму провели заняття в Музеї мистецтв

Студентам факультету туризму спеціальностей «менеджмент соціокультурної діяльності» та «туризм» провели заняття в Музей мистецтв Прикарпаття. Ініціаторами заходу виступили завідувач кафедри організації туризму і управління соціокультурною діяльністю, доцент Василь Шикеринець та доцент Лілія Борисевич.

Під час заняття працівник музею розповів студентам про експонати, історію та характерні риси мистецтва Прикарпаття. Передусім, особливу увагу приділив історії музею, який розпочав свою роботу в 1980 році у приміщенні колишньої культової споруди – барокового Колегіального костьолу Непорочного Зачаття Діви Марії. Майбутні фахівці туристичної галузі мали нагоду побачити експонати, що представляли іконопис краю 15-19 століть, твори барокової пластики Томаса Гуддера, Кондрата Кутченрайтера, Йоана-Георгія Пінзеля, Матвія Полейовського, Діонеза Станетті, картини братів Унтербергів, старовинні церковні книги, видані у Львові, Почаєві та Уневі.

Зазначимо, що Музей мистецтв Прикарпаття є багатою скарбницею образотворчого і народного мистецтва краю. У наш час 15-тисячна музейна збірка охоплює унікальні пам’ятки Галицького іконопису й барокової скульптури. Значну частину колекції становлять твори народного мистецтва, зокрема художні вироби майстрів Гуцульщини, Покуття, Бойківщини, Опілля.

Як зазначили організатори проведення практичних занять у такому форматі є важливим кроком у формуванні висококваліфікованих спеціалістів культурної галузі. Кожен зі студентів має можливість більше дізнатися про історію свого краю, традиції, його спадщину та в подальшому донести цю інформацію до гостей міста і туристів.