Наші студенти – знову серед стипендіатів програми “Завтра.UA”

Троє студентів нашого університету – Наталія Кисилиця (Навчально-науковий юридичний інститут), Богдана Потятинник (Економічний факультет), Тетяна Шелемей (Факультет історії, політології і міжнародних відносин) – стали стипендіатами першої приватної загальнонаціональної програми з підтримки талановитої молоді Фонду Віктора Пінчука ” Завтра.UA”. Наші переможці пройшли три етапи конкурсу 2017/18 Стипендіальної програми «Завтра.UA» і увійшли до сотні найкращих з 653 претендентів. Відповідні дипломи про отримання стипендій студентам-переможцям вручили днями на XI щорічному молодіжному форумі стипендіальної програми «Завтра.UA», який проходив в Києві.

Зазначимо, що на конкурсі кожна із студентів представила свою роботу. Зокрема, Наталія Кисилиця презентувала роботу «Окремі проблеми правового режиму прибережних захисних смуг» (науковий керівник – завідувач кафедри трудового, екологічного та аграрного права навчально-наукового юридичного інституту,  доктор юридичних наук, професор Надія Кобецька). Студентка економічного факультету Богдана Потятинник представила своє наукове дослідження «Модель аналізу процесу формування ринкової позиції агрохолдингів з урахуванням їхнього рівня прозорості» (науковий керівник –  доцент кафедри економічної кібернетики економічного факультету, кандидат економічних наук, Андрій Пілько). Майбутній історик Тетяна Шелемей представила наукову роботу за темою: «Опір Михайла Гориня радянському режиму в умовах ув’язнення в мордовських таборах» (науковий керівник – доцент кафедри історії України факультету історії, політології і міжнародних відносин, кандидат історичних наук Тамара Галицька-Дідух).

Варто підкреслити, що Прикарпатський національний університет з 2007 року є учасником стипендіальної програми “Завтра.UA”. За цей період більше півсотні студентів нашого університету стали переможцями програми та отримали стипендії.

Довідково

Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді в Україні, головною метою якої є виховання нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Стипендіати мають можливість спілкуватися з міжнародними лідерами та обмінюватися ідеями, беручи участь у зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії та у Публічних лекціях за участі провідних представників бізнесу, політики та культури. Відбираючи найталановитіших студентів України, фонд надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та для реалізації проектів соціального напрямку. Програма також є платформою для індивідуального розвитку молодої людини, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.