Цікаві перспективи співпраці з Гданською Академією

9 липня з робочим візитом наш університет відвідав ректор Академії фізичного виховання і спорту ім.Й.Снядецького (м.Гданськ, Республіка Польща)  Вальдемар  Моска. У ході відвідин відбулася зустріч ректора Ігоря Цепенди з польським колегою, в якій також брали участь асистент ректора Академії Агнєжка Домарацка-Херман, проректор з науково-педагогічної роботи нашого університету Сергій Шарин, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців.

У ході розмови обговорили основні напрямки та перспективи двосторонньої міжнародної співпраці, які ляжуть в подальшому в основу офіційної Угоди про партнерство. Зокрема, щодо  обміну викладачами та студентами, реалізації спільних грантів в рамках програми ЄС Еразмус +, проведенню тематичних конференцій,тренінгів, спортивних заходів. Йшлося також про можливості залучення польських студентів до діяльності “Міжнародного наукового центру “Обсерваторія””, що на горі Піп Іван, який би став для них доброю навчальною базою.

Особлива увага приділялася спільній науковій роботі. В цьому контексті ректор Академії фізичного виховання і спорту ім. Й.Снядецького Вальдемар Моска запропонував викладачам нашого університету  публікуватися в їх щорічному виданні  – BJHPA ( Baltik journal of health and physical activity), якe індексується, зокрема, в наукометричній базі даних Іndex Copernicus. Вальдемар Моска, як головний редактор видання, поінформував, що тематика статей, опублікованих в BJHPA, охоплює широкий спектр питань, пов’язаних з фізичною культурою, фізичною культурою, медичними науками, фізіологією людини, спортивною медициною, спортом та рекреацією, теорією спорту.

Під час відвідин польські колеги ознайомилися зі спортивною інфраструктурою університету, діяльністю факультету фізичного виховання і спорту та університетським спортивно-оздоровчим комплексом «Смерічка».

Зазначимо, що Прикарпатський національний університет у своїй діяльності приділяє значну увагу налагодженню міжнародних партнерських зв`язків. Сьогодні наш заклад вищої освіти співпрацює з різними університетами, які представляють 20 країн світу.