Вступна кампанія 2018: приймальна комісія зареєструвала близько 2 тисяч заяв від абітурієнтів

12 липня розпочався прийом заяв від абітурієнтів на вступ до закладів вищої освіти на навчання за освітнім рівнем    “бакалавр”. Більшість таких вступників подають заяви в електронному вигляді через особисті кабінети на  сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/. 

Наразі на 12:00 год. 13-го липня до Прикарпатського національного університету подано 1863 заяви від абітурієнтів. З них 1653 – на денну форму навчання, 210 – на заочну.

“Подавати заяви вступники зможуть до 18-ї години 26 липня. А до 18-ї години 25 липня буде відкрита можливість для реєстрації електронних кабінетів. Варто зазначити, що місце вступника в рейтингу визначається не датою подання заяв, а залежить лише від конкурсного балу. Відповідно умов цьогорічної вступної кампанії, вступники на бакалавра можуть подавати на бюджет до 7 заяв на 4 спеціальності», – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії університету Руслан Запухляк.

З 17 липня, у рамках вступної кампанії, розпочинаються творчі конкурси. Їх складають абітурієнти, які вступають на спеціальності: “фізична культура і спорт”, ” дизайн”, ” музичне мистецтво”, “образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація”, “хореографія”, ” сценічне мистецтво”.

Щоб подати заяву, абітурієнту потрібно зайти до свого електронного кабінету (або створити його), перевірити (або заповнити) всю необхідну інформацію та документи, після чого натиснути кнопку «Подача заяв». У формі вибору конкурсних пропозицій необхідно обрати регіон, заклад, освітній ступінь, форму навчання та спеціальність.

Визначившись з конкурсними пропозиціями, абітурієнт має позначити галочкою потрібну, вибрати для неї сертифікати ЗНО, джерела фінансування та пріоритетність (для заяв на бюджет). Відтак він зможе подати заяву, попередньо також підтвердивши згоду із загальними параметрами участі у конкурсному відборі.

Докладна інструкція щодо реєстрації електронного кабінету та подання заяв, розміщена на сайті МОН України за посиланням https://bit.ly/2L2t8Gx . Також вступники можуть переглянути відео-інструкцію https://youtu.be/L1Rjqx8TjPI .

Зазначимо, що з 2 липня триває прийом документів на навчання за освітнім рівнем “магістр”. Приймальною комісією університету вже зареєстровано 3593 таких заяви.