Отримати диплом у Європі просто. Завдяки нашим партнерам.

Кроки подальшої співпраці було обговорено з делегацією Педагогічного університету імені Комісії Національної Освіти у Кракові. Прикарпатський університет та Педагогічний університет у Кракові є партнерами з 2012 року.

Під час зустрічі ректора Прикарпатського університету Ігоря Цепенди зі своїм колегою ректором, професором Казімєжем Карольчаком та керівником міжнародного відділу Малгожатою Іджік йшлося про наступні етапи реалізації двосторонньої Угоди про наукову та культурну співпрацю. У розмові також взяли участь проректори з науково-педагогічної роботи нашого університету Галина Михайлишин та Сергій Шарин.

Домовлено про реалізацію спільних грантів в рамках програми ЄС Еразмус+, проведення спільних практик студентів обох університетів на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка». Гості зацікавлені можливістю залучення їх студентів до міжнародних проектів, які реалізує Прикарпатський національний університет. Це, насамперед, проекти розбудови Міжнародного наукового центру “Обсерваторія” та Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Республіки Польща, який найближчим часом буде збудовано у Микуличині.

Особлива увага приділялася продовженню можливості студентів Прикарпатського  університету навчатися у Кракові за магістерською програмою подвійних дипломів. Варто зазначити, що в рамках двосторонньої Угоди про співпрацю між нашими навчальними закладами за останні чотири роки більше трьох десятків студентів педагогічного факультету Прикарпатського університету отримали подвійні дипломи, паралельно навчаючись безкоштовно в Педагогічному університеті імені Комісії Національної Освіти у Кракові.

Під час робочого візиту гості відвідали спортивно-оздоровчий комплекс «Смерічка» та науково-практичні бази Прикарпатського університету.