Університетська команда представлятиме європейський континент на Всесвітніх Студентських іграх 2018

25 липня в університеті відбулася прес-конференція студентської жіночої збірної команди з баскетболу 3х3 – срібного призера Європейських Студентських ігор 2018. У прес-конференції брали участь капітан команди Христина Філевич, гравець Анастасія Сидорак, головний тренер Юрій Процюк, помічник тренера Анастасія Споденюк, ректор університету Ігор Цепенда, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців.

«Команда наполегливо готувалася до цих ігор. Ми зігралися і добре відчували один одного в кожному матчі. Поєдинки з суперниками були для нас відповідальними, адже ми захищали честь нашого університету і виступали за нашу країну», – розповіла журналістам капітан команди Христина Філевич. Вона урочисто передала ректору Ігорю Цепенді переможний трофей – срібний кубок Європейських Студентських ігор 2018, який поповнив скарбницю перемог спортсменів університету.

Студентська команда Прикарпатського університету, ставши срібним призером, виборола право представляти європейський континент на Всесвітніх Студентських іграх 2018 року, які відбудуться в листопаді цього року в Китаї.

“Це дійсно надзвичайно важлива перемога, це свідчення того, що наша команда має світовий рівень, адже вона посідає п’яте місце у світі серед студентських команд. Вже відомо, що в 2020 році цей вид спорту – баскетбол 3х3, або як його називають стритбол – включений в олімпійську програму. Сподіваюся, що наші спортсменки представлятимуть Україну і на Олімпійських іграх», – зазначив ректор університету Ігор Цепенда. Він також подякував спортсменкам та головному тренеру команди за гідний виступ на європейських змаганнях і заявив про наміри університету сприяти популяризації стритболу серед студентської молоді.

Про те, як його підопічні долали шлях до перемоги, розказав під час прес-конференції головний тренер команди Юрій Процюк.

«Спочатку ми нелегко, проте впевнено перемогли в своїй групі «Д». Напружена і складна гра була з командами Угорщини та Литви. Більш впевненими наші спортсменки почували себе у грі з німецькою командою. У чвертьфінальній грі дівчата з великим відривом 21:10 перемогли  команду із Швейцарії , а у півфіналі з рахунком 20:14 виграли у господарів ігор – португальських баскетболісток. У фінальній грі ми поступилися команді з Румунії з рахунком 20:9 і в підсумку ми стали срібними призерами Європейських Студентських ігор. Варто зазначити, що вся румунська команда була представлена високим складом – гравцями національної збірної Румунії», – розповів Юрій Процюк.

Своєю чергою керівник делегації університету, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців у розмові із журналістами звернув увагу на високий рівень проведення Європейських Студентських ігор 2018, які ще і далі тривають в м.Коїмбра (Португалія). Він зазначив, що у спортивному форумі, в рамках програми якого проходять змагання з різних видів спорту, беруть участь команди 295 закладів вищої освіти Європи, які представляють 5 тисяч студентів. Ярослав Яців також висловив вдячність керівництву університету, МОН України, Федерації баскетболу України за підтримку команди.

Нагадаємо, студентська жіноча збірна команда з баскетболу 3х3, яка стала срібним призером Європейських Студентських ігор 2018 виступала у такому складі: Філевич Христина (капітан команди), Карєва Вікторія, Моллова Оксана, Сидорак Анастасія. Головний тренер команди – Юрій Процюк, помічник тренера –  Анастасія Споденюк. Делегацію університету очолив декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців.