Магістр кафедри біохімії та біотехнології Наталя Петрів продовжить навчання в аспірантурі Вищої медичної школи м.Ганновер (Німеччина)

Наталя Петрів, магістр з біохімії, свій наступний етап навчання розпочне в одному з найпрестижніших вишів Німеччини – Вищій медичній школі Ганновера. Тут вона навчатиметься в аспірантурі впродовж  чотирьох років.

Зазначимо, що Наталя Петрів стала переможницею стипендіальної програми Leonhard-Euler-Programm 2017/2018, яка підтримується Німецькою службою академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD) і отримала чудову нагоду працювати над науковим проектом.

У рамках вищезгаданої програми під час навчального року 2017-2018 наша магістрантка впродовж 6 місяців проводила дослідження на базі кафедри гастроентерології, гепатології та ендокринології (Director: Prof. Dr. Michael Manns) та  3 місяці -на базі рідної кафедри. Як зазначає керівник Наталі Петрів  з німецького боку доктор Тетяна Євса, саме завдяки відмінним знанням англійської мови, практичним і теоретичним навичкам у галузі біохімії фізіології, які вона отримала на кафедрі біохімії та біотехнології, їй вдалося досягти попередніх результатів проведеної наукової роботи “Дослідження захисних імунних механізмів у розвитку передракових та ракових захворюваннях печінки” (науковий керівник з українського боку – професор кафедри біохімії та біотехнології Галина Семчишин).

“Результати, які отримані в рамках проекту, будуть дуже важливими для розробки принципово нових терапевтичних підходів до пацієнтів з захворюваннями печінки”, – розповів завідувач кафедри біохімії та біотехнології, професор Володимир Лущак.

Професор Володимир Лущак також зазначив, що в рамках одного із проектів міжнародної співпраці кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету та кафедри гастроентерології, гепатології та ендокринології Вищої медичної школи Ганновера ще двоє студентів-магістрантів з вересня цього року розпочнуть роботу над спільними науковими дослідженнями в групі Dr. Tetyana Yevsa в Німеччині.