Університет зацікавлений мати базові школи задля організації системи безперервної освіти

Днями відбулося підписання договору про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Бурштинською загальноосвітньою школою I-III ступенів №2 Бурштинської міської ради. Документ про партнерство підписали ректор університету, професор Ігор Цепенда та директор школи Наталія Бойчук. Під час двосторонньої зустрічі йшлося про важливість взаємодії університету і школи в контексті реалізації однієї із ключових реформ в системі освіти – «Нова українська школа».

Ректор університету Ігор Цепенда висловив зацікавленість у співпраці з загальноосвітнім навчальним закладом. «Наш університет зацікавлений мати базові школи. Адже ми сьогодні реалізуємо багато різних проектів, зокрема, щодо модернізації вищої педагогічної освіти з використанням інноваційних інструментів викладання, які можна було б спільно впроваджувати», – зазначив він.  У контексті цього ректор підкреслив, що йдеться про школи, які даватимуть учням не тільки знання, а й вміння та навички застосовувати їх в житті, вчитимуть критично мислити, створювати власні ідеї та окреслювати шлях їх втілення.

Під час розмови особливий акцент було зроблено на організацію системи безперервної освіти за суспільно-гуманітарним та природничо-математичним напрямами, проведення педагогічної практики, спільних навчально-виховних та профорієнтаційних заходів, використання  навчальних та дослідницько-виробничих баз  з  метою підвищення якості освіти учительської та студентської молоді.

«Для нас дуже важливою є співпраця з Прикарпатським університетом. Мені відрадно зазначити, що за останні п’ять років 25% випускників нашої школи стали студентами вашого університету. Наша партнерська програма, яка вже стартує з початком цього навчального року є важливою на часі. Це також велика відповідальність  для колективу школи», – наголосила Наталія Бойчук.