Випускник університету Роман Шеремета нагороджений міжнародною премією імені нобелівського лауреата Вернона Сміта

Роман Шеремета – випускник університету 2004 року, всесвітньо відомий економіст, доцент Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США), лідер рейтингу «Кращий економіст України в світі» за версією видання Forbes-2015, лідер в номінації «Кращий молодий економіст світу» згідно рейтингу IDEAS-2018 –  нагороджений  міжнародною науковою премією імені нобелівського лауреата Вернона Л.Сміта. Про це йдеться на сайті Міжнародної Фундації Досліджень Експериментальної Економіки.

Днями голова, директори та офіцери Міжнародного фонду досліджень в галузі експериментальної економіки оголосили доктора Романа Шеремету переможцем вищої наукової премії Вернона Л. Сміта у 2018 році.

“З іменем лауреата Нобелівської премії Вернона Л. Сміта, завдяки щедрості Фонду Расмусона та інших учасників, премія прагне надихнути молодих учених в кар’єрі наслідувати прагнення доктора Сміта до наукових відкриттів”, – йдеться на сайті дослідницьких програм.

Як зазначають засновники, цьогоріч розмір премії становить  50 000 доларів США. Цю нагороду отримувачі можуть гнучко використовувати, щоб просувати суспільні науки в будь-який спосіб, який вони обирають самі.

Дослідження доктора Романа Шеремети в галузі експериментальної економіки, як відзначають експерти, широко застосовується для комерційних рекламних акцій, спортивного менеджменту, досліджень та розробок, патентних перегонів, військової стратегії та політичних кампаній.

Вітаємо випускника нашого університету Романа Шеремету з високим визнанням і бажаємо подальших успіхів!