Ректор Ігор Цепенда: «Ви є тим поколінням, яке буде вести Україну до більш успішного нового етапу розвитку»

Прикарпатський національний університет традиційно широко відзначив День знань та початок нового навчального  року. Розпочалися урочистості з Божественної Літургії за благословення. Після неї відбулася святкова Академія. Близько двох тисяч першокурсників поповнили лави нашого навчального закладу. Варто зазначити, що цьогоріч вперше за останні 8 років кількість вступників перебільшила кількість випускників.  

З самого ранку на урочистому богослужінні, яке провів отець Микола Шиманський парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у співслужінні зі священниками парафії,  були присутні ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, Наглядової ради, викладачі та працівники, першокурсники та їх батьки. Під час «Молитви за Університет» отець Микола Шиманський  уділив своє благословення усій великій університетській родині, побажав натхненно працювати, щоб здобути найкращі знання, а також процвітання та розвитку Університетові.

 «Кожна людина зі своїм народженням отримує від Бога своє покликання. Сьогодні, з початком навчального року, настає важливий етап у житті першокурсників – це етап реалізації Вашого покликання. Дуже важливо, як реалізувати своє покликання, щоб воно завжди було плідне. І для цього треба здобувати професію, отримувати знання, працювати, щоб у майбутньому приносити добро там, де будемо трудитися задля власного добра, для добра всього суспільства», – звернувся до першокурсників отець Микола Шиманський.

Ректор університету Ігор Цепенда подякував священикам за духовну підтримку університету, участь у формуванні духовної культури студентів та подарував книгу про Івано-Франківськ, авторами якої є викладачі університету.

Ключовою ж подією Дня знань стала святкова Академія, у якій в якості запрошених гостей взяли участь керівник апарату Івано-Франківської ОДА Роман Маланій, представники закладів вищої освіти Івано-Франківська, делегація партнерів з Республіки Словенія – ректор Університету Нової Горіци Данило Завртанік та проректор Младен Франко.

Святкову Академію розпочав вітальним словом ректор університету, професор Ігор Цепенда. Ігор Євгенович з приємністю привітав першокурсників, які обрали своєю Alma mater Прикарпатський національний університет – один із найкращих класичних університетів України.

 “Сьогодні надзвичайне свято – свято знань, яке не тільки розпочинає навчальний рік. За своїм змістом воно має глибшу вагу. Саме ті, хто мають знання, мають успіх. Ви сьогодні розпочинаєте надзвичайно важливий у Вашому житті шлях і бажаю, щоб у кожного з Вас він був успішним. Адже саме Ви є тим поколінням, яке буде вести Україну до більш успішного нового етапу розвитку”, – звернувся ректор у своєму вітальному слові до першокурсників.

Традиційно, в присутності усієї святкової аудиторії, ректор підписав наказ №1 «Про зарахування до складу студентів університету першокурсників». Далі, першокурсники, які наполегливою працею, здобутками та знаннями посіли найвищі сходинки рейтингу за своєю спеціальністю у вступній кампанії, першими отримали головний документ студента – залікову книжку, яка стане для них своєрідним літописом історії студентського життя на шляху до здобуття нових знань.

Під час святкової Академії студенти-першокурсники виголосили «Клятву студента Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» та виконали  гімн університету.

З вітальними словами перед учасниками урочистостей виступили почесні гості.

«Цей етап змінить Ваше життя. Нехай воно буде успішним у навчанні та особистому житті», – привітав першокурсників ректор Університету Нової Горіци Данило Завртанік.

«Будьте гідними тієї освіти, яку Ви отримали у наших школах. Я переконаний, що отримавши освіту в Прикарпатському університеті,  Ви станете гідними продовжувачами тих традицій, які заповідали нам предки. Успіхів Вам у досягненні омріяної мети», –  побажав першокурсникам заступник голови Наглядової ради університету Ігор Зварич.

Своєю чергою до першокурсників звернулася голова студентського Сенату факультету туризму Тетяна Грицак, яка закликала їх бути активними в житті університету, цілеспрямованими у своїх ідеях і планах.

Урочиста святкова Академія, присвячена посвяті першокурсників у студенти, завершилася концертною програмою за участі  творчих колективів університету.