Факультет туризму відзначив своє 15-річчя

27 вересня, у Всесвітній День туризму, в приміщенні Музею мистецтв Прикарпаття відбулася урочиста академія, присвячена 15-річчю з дня створення факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У святкових заходах взяли участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Сергій Шарин, начальник відділу кадрів Орест Смішко, декан факультету туризму, професор Володимир Великочий, професорсько-викладацький склад, студенти та працівники факультету, начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, директор Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу Василь Бабінець, випускники факультету туризму.

“Факультет туризму протягом 15-ти років досяг значних успіхів, став науковим та професійним осередком на Прикарпатті в сфері туризму, лідером в сфері туризму в західному регіоні нашої країни. Факультет має свої традиції, виховав не одну сотню високопрофесійних фахівців, які сьогодні працюють на благо розвитку нашого краю”, – зазначив у вітальному слові ректор університету Ігор Цепенда. Він також подякував керівництву факультету, професорсько-викладацькому складу та працівникам за їх натхненну працю та вручив відомчі нагороди.

Своєю чергою з вітальним словом виступив начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак. Він відзначив вагомий внесок факультету туризму в розвиток економіки краю, створення та реалізацію обласних програм в напрямку розбудови туристичної галузі Прикарпаття та подякував за співпрацю. Володимир Федорак вручив Грамоти ОДА та обласної ради кращим працівникам факультету. Також нагородив Почесною грамотою Управління декана факультету туризму, професора Володимира Великочого та Почесною грамотою Міністерства культури України заступника декана факультету з наукової роботи Василя Шикеринця.

“З Вашою допомогою ми разом робимо добрі справи в нашому місті. Івано-Франківськ розвивається і щороку його відвідує  кілька сот тисяч туристів з різних куточків України та закордону. Ви робите наше місто європейським і я вдячний за це кожному з Вас”, – наголосив у привітальному слові міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Під час урочистої академії мер також вручив Грамоти та Подяки викладачам факультету.

Зі словами привітання на адресу викладачів звернулася випускниця факультету туризму Галина Пачоса, керівник приватного підприємства “Європрофтех”. “Від імені випускників дякуємо за знання, досвід і увагу. Бажаємо факультету процвітання, гарних студентів, натхнення Вашій нелегкій праці“,- сказала вона.

У своїй діяльності факультет туризму співпрацює з галузевими вітчизняними навчальними закладами та провідними туристичними операторами, закордонними туристичними та відпочинковими базами, санаторно-курортними комплексами. У рамках партнерських відносин створює умови для стажування студентів в різних куточках нашої держави, в країнах Cередземномор’я (Туреччині, Греції, Іспанії, на Кіпрі), а також на об’єктах туристичної інфраструктури у США, Канаді, Республіці Польщі, Федеративній Республіці Німеччині.

Зокрема, впродовж 15-ти років факультет туризму плідно співпрацює з Івано-Франківським державним коледжем технологій та бізнесу. Директор коледжу Василь Бабінець під час привітального слова на адресу колег підкреслив важливість такої співпраці у підготовці молодих фахівців для професійної діяльності в сфері туризму, готельної справи та побажав подальших партнерських успіхів.

Під час урочистої академії з привітальним словом з нагоди 15-річчя з дня створення факультету виступив декан факультету, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Академії туризму України, Заслужений працівник освіти України Володимир Великочий. “Ми пройшли вже немалий шлях. Наш високопрофесійний викладацький склад працює за принципом “Успішний викладач готує успішного студента”. Студенти факультету є щорічними переможцями Всеукраїнських олімпіад та конкурсів наукових робіт, проходять стажування не тільки в Україні, але і в багатьох інших країнах закордоном. Ми пишаємося досягненнями колективу, здобутками наших студентів та професійними успіхами випускників факультету”, – наголосив Володимир Великочий.

Декан факультету туризму, професор Володимир Великочий вручив Подяки керівникам структурних підрозділів факультету.

Урочиста академія супроводжувалася святковим концертом за участі вокального ансамблю “Росинка” Прикарпатського національного університету та струнного ансамблю “Квадро корде” Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк.