VI Всеукраїнська математична конференція

VI Всеукраїнська математична конференція імені Б.В.Василишина «Нелінійні проблеми аналізу» відбулася днями на  факультеті математики та інформатики. Проведення заходу започаткував свого часу проректор Прикарпатського університету (1979-2007 рр.), професор Богдан Васильович Василишин. Організатором математичної конференції виступила кафедра диференціальних рівнянь і прикладної математики.

У роботі конференції взяли участь більше трьох десятків науковців з різних куточків України, а також представники з Польщі, Словаччини та Казахстану. У рамках програми заходу присутні заслухали 9 пленарних доповідей. На конференції працювали дві секції: “Теорія функцій, топологія і нелінійний функціональний аналіз”, “Диференціальні рівняння та сучасні проблеми прикладної математики”.

Учасники конференції обговорили методи побудови і дослідження розв’язків для рівнянь, питання теорії функцій та функціонального аналізу, а також  їх застосування  у прикладній математиці.

Організатори заходу зазначили, що проведення такого наукового форуму на Прикарпатті сприятиме подальшому розвитку математичних досліджень, обміну науковими результатами та досвідом.