Університет виступив партнером II Міжнародного фестивалю фентезі “Брама”

Проректор з науково-педагогічної роботи університету Сергій Шарин, звертаючись з вітальним словом до учасників конференції, відзначив цікавість та актуальність теми конференції. Він також підкреслив, що такі наукові конференції сприяють розвитку молодих особистостей, збагачують та розширюють їх світогляд.

Під час заходу відбулися тематичні виступи. Зокрема, Олеся Стужук, кандидат філологічних наук, наукова співробітниця відділу української літератури НАН України виступила з темою: “Робінзонада як різновид попаданської фантастики”. Про фентезі “Дика енергія. Лана” М. та С. Дяченків: система символістських концептів” розповіла Соломія Хороб, кандидат філологічних наук, асистент кафедри журналістики, Прикарпатський національний університету. Олеся Дибовська, аспірант Прикарпатського національного  університету у своєму виступі розкрила тему – “Картографія сучасної літературної казки”.

“Фентезі – це література з серйозним важливим підтекстом. Ми проводимо цей захід за участі наших студентів, щоб вони, можливо, по-іншому подивилися на фентезі. Саме такі фестивалі,конференції, семінари, де студенти мають можливість бути волонтерами, взяти участь у майстер-класах, в різних тематичних заходах – це є своєрідна підготовка молоді до життя”, – зазначила модератор Ольга Деркачова.