Урочиста академія з нагоди Дня юриста

Урочиста академія з нагоди відзначення Дня юриста відбулася 8 жовтня в Актовій залі Навчально-наукового Юридичного інституту нашого університету. У святкових заходах взяли участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Галина Михайлишин, директор Навчально-наукового Юридичного інституту, професор Валентина Васильєва, професорсько-викладацький склад, студенти та працівники Юридичного інституту. Серед запрошених – виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ) Юрій Стефанчук.

З вітальним словом до учасників урочистої академії звернувся ректор Ігор Цепенда. Він зазначив, що Навчально-науковий Юридичний інститут нашого університету є одним із найкращих в Україні серед  закладів вищої освіти, які ведуть підготовку правознавців та наголосив, що саме від представників юридичної сфери залежить цивілізаційний поступ України. Ректор привітав правників з професійним святом, подякував колективу за їх працю та вручив Почесні грамоти кращим викладачам Юридичного інституту.

“До професії юриста сьогодні прикута особливо пильна увага зі сторони суспільства. Професія юриста-це, передусім, надзвичайна відповідальність. Це усвідомлення того, що ти повинен працювати на суспільство, на благо кожної людини”, – звернулася у своєму вітальному слові до студентів директор Юридичного інституту Валентина Васильєва. Вона також привітала колег з професійним святом та закликала їх і надалі залишатися відданими принципам та ідеалам справжнього юриста.

Зі словами вітання з нагоди Дня юриста на адресу правників виступив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ) Юрій Стефанчук. Він зазначив, що професія юриста є зараз найбільш затребуваною і висловив сподівання на плідну співпрацю задля розвитку органів місцевого самоврядування краю.

Під час свята відзначили і кращих студентів за їх успіхи у навчанні, активну участь у наукових конкурсах та предметних олімпіадах. Кожна із кафедр вручила майбутнім юристам навчальні посібники та монографії з правознавства, авторами яких є викладачі Навчально-наукового Юридичного інституту.

Урочиста академія супроводжувалася святковим концертом за участі студентів Навчально-наукового Юридичного інституту.