Наші студенти отримали дипломи магістрів за подвійною програмою навчання

У рамках Угоди про співпрацю  наш університет відвідала делегація Педагогічного університету імені Комісії Національної Освіти у Кракові (Республіка Польща), яку очолила проректор, доктор наук, професор Катажина Потирала (dr. hab Katarzyna Potyrała).

Наші польські партнери розпочали свій робочий візит урочистою академією. Професор Катажина Потирала вручила дипломи студентам Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету, які успішно завершили навчання в 2017-2018 н.р. у Краківському Педагогічному університеті за магістерською  програмою подвійних дипломів. Цьогоріч таких випускників – 13.

Катажина Потирала, яка виступила також науковим керівником магістерських робіт українських студентів, у своєму вітальному слові відзначила відмінні знання наших майбутніх педагогів, їх старанність та побажала подальших успіхів.

“Уже впродовж декількох років ми співпрацюємо з Педагогічним університетом імені Комісії Національної Освіти у Кракові і вже маємо випускників з подвійними дипломами. Це дуже приємно. Зараз ми стоїмо на шляху європеїзації освіти і для усіх університетів, зокрема і нашого закладу вищої освіти, сьогодні важливо розвивати міжнародні партнерські зв’язки, обмінюватися досвідом, реалізовувати спільні освітні та наукові проекти, готувати висококваліфікованих фахівців”, – зазначила під час урочистої академії т.в.о.ректора, професор Галина Михайлишин. Вона також подякувала польським колегам за плідну співпрацю та висловила сподівання на подальше розширення партнерських зв’язків.

Завідувач кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Педагогічного факультету, професор Надія Луцан під час виступу відзначила важливість реалізації спільних освітніх проектів з польським університетом та запропонувала студентам долучатися до навчання за магістерською програмою подвійних дипломів.

Зазначимо, що Прикарпатський національний університет та Педагогічний університет імені Комісії Національної освіти у Кракові вже четвертій рік поспіль реалізують двосторонню Угоду про співпрацю. Зокрема, відповідно до документу про партнерство студенти Педагогічного факультету паралельно, на безкоштовній основі, навчаються в польському університеті за магістерською програмою подвійних дипломів. За період співпраці вже більше трьох десятків наших студентів отримали подвійні дипломи.

Інформацію про навчання за магістерською програмою подвійних дипломів у розрізі спеціальностей можна переглянути за посиланням – ПРОГРАМА ПОДВІЙНИХ ДИПЛОМІВ

Під час візиту польської делегації відбулася зустріч т.в.о.ректора університету Галина Михайлишин з  колегами. У ній взяли участь, зокрема, зі сторони Прикарпатського університету – проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шарин, завідувач кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Педагогічного факультету Надія Луцан; зі сторони Педагогічного університету імені Комісії Національної Освіти у Кракові – проректор Катажина Потирала, заступник директора Ольга Вижга.

У ході розмови обговорювалися результати співпраці, успіхи студентів та основні напрями розширення партнерських відносин. Головний акцент було зроблено на подальшу реалізацію магістерських програм подвійних дипломів.

  • Вручення подвійних дипломів