Науковці обговорили питання розвитку туризму

VІ Всеукраїнська науково-практична інтернет – конференція «Сучасні тенденції розвитку туризму» відбулася днями на факультеті туризму. Факультет виступив одним із співорганізаторів заходу. Модерував науковий форум заступник декана з наукової роботи, завідувач кафедри організації туризму та управління  соціокультурною діяльністю Василь Шикеринець. Учасниками заходу стали представники Управління з питань молоді та туризму Миколаївської ОДА та науковці з провідних вітчизняних університетів (туристичного спрямування). Зокрема, Прикарпатського національного  університету імені Василя Стефаника,  Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв, Полтавського університету економіки і торгівлі.

Відкрив роботу інтернет-конференції вітальним словом декан факультету туризму, доктор історичних наук, професор Володимир Великочий. Він відзначив актуальність проведення заходу з метою всебічного вивчення процесу розвитку туризму в Україні.

У рамках програми заходу було здійснено наукове визначення особливостей процесу управління туристичними підприємствами в умовах ринкових перетворень та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності суб’єктів господарювання туристичної індустрії з врахуванням міжнародного досвіду та екстраполяції його на українські реалії.

Також, під час пленарного засідання з тематичними доповідями виступили, зокрема, доцент кафедри організації туризму та управління  соціокультурною діяльністю, кандидат педагогічних наук Тарас Маланюк («Монументальне мистецтво сакральної архітектури міста Івано-Франківська»), доцент кафедри організації туризму та управління  соціокультурною діяльністю, кандидат історичних наук Павло Вичівський («Характеристика ресурсів культурно-дозвіллєвої діяльності Покуття»).