Наші студенти презентували перший в західному регіоні проект – студентський простір Paragraph

14 листопада, напередодні Міжнародного дня студента, в університеті відбулася презентація молодіжного проекту – студентський простір Paragraph. Це перший такий проект в західному регіоні нашої країни. Авторами та координаторами проекту є студент-міжнародник Прикарпатського університету Віктор Лесик, працівник відділу управління проектами Андрій Шпак.

Розпочинаючи презентацію автори проекту зазначили, що Paragraph – це простір для студентів, де здійснюватиметься їх неформальна освіта, а також він слугуватиме майданчиком для самореалізації та самоосвіти студентської молоді Івано-Франківська.

“Відкриття студентського простору, це важливо не лише для університету, чи для студентів, це важливо для нашого міста. Ідею створення такого простору ми запозичили у студентів Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. Там студенти зуміли створити з приміщення бібліотеки класний простір. Ми вирішили також створити свій простір, де будуть комфортні умови: вай-фай, проектор, світло, тепло. Все це тепер є тут – в приміщенні колишнього студентського  кафе. Тут ми будемо проводити освітні події, запрошувати лекторів, відомих людей, які навчатимуть молодь чомусь новому”, – розповів під час презентації Віктор Лесик.

“Створення таких молодіжних платформ є доброю традицією європейських університетів. Тож, підтримую та вітаю ініціативну молодь, яка прагне до відкритої дискусії та пропонує нові сучасні майданчики для обговорення цікавих ідей. Адже саме під час спілкування у подібних форматах й народжуються нові креативні проекти. Ще однією унікальною платформою для обміну думками стане Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі, будівництво якого нині розпочинає наш університет у Микуличині. Відрадно зазначити, що ініціативи наших студентів та проекти університету отримують фінансову підтримку на рівні уряду, обласної влади, Івано-Франкіської міської ради, громадських платформ ,зокрема, «Тепле місто» та Urban Space 100. Хочу також подякувати й координаторам проекту студентський простір Paragraph Віктору Лесику, Андрію Шпаку та їх команді за добру ідею створення студентського простору в нашому університеті”, – зазначив у вітальному слові ректор університету Ігор Цепенда.

У рамках програми заходу ректор також провів презентацію проекту “Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі”, замовником якого є Прикарпатський університет.

На презентацію студентського простору Paragraph завітали міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, студенти Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та інші запрошені гості.

“Це гарна подія напередодні Дня студента. Дякую тим студентам Прикарпатського університету, які минулого року подали заявки на міську програму “Бюджет участі” і отримали 50 тисяч гривень на реалізацію проекту студентський простір Paragraph. Це чудова ідея для студентів Івано-Франківська. Насправді настав час, коли мають бути такі простори”, – підкреслив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Своєю чергою директор департаменту освіти та науки ОДА Віктор Кімакович зазначив, що освіта є найкращою інвестицією останніх років, і цей проект, авторами якого є студенти Прикарпатського університету, є яскравим свідченням цього.

Перед учасниками заходу з презентацією проекту “Студентський простір Belka” виступили київські студенти Андрій Серга та Аріна Вороніна. Вони поділилися власним досвідом створення студентських просторів та продемонстрували відеофільм від студентського активу КПІ про життя їхнього простору, студентські  ініціативи та проекти.

Організатори проекту студентський простір Paragraph також поділилися своїми подальшими планами. Зокрема, Віктор Лесик розповів, що найближчі півтори місяці Paragraph буде працювати в тестовому режимі, відбудуться перші події та зустрічі.

  • Презентація проекту студентський простір Paragraph