Прес-конференція університетської команди з баскетболу 3х3 – переможниці світової першості

27 листопада в університеті відбулася прес-конференція студентської команди з баскетболу 3х3 Прикарпатського університету – срібного призера Всесвітньої університетської ліги 2018. У прес-конференції брали участь ректор університету Ігор Цепенда, головний тренер команди Юрій Процюк, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців та учасниці команди – Анастасія Сидорак, Анна Гвічіані та Вероніка Космач.

“Наша команда, яка склала основу збірної України з баскетболу 3х3, в черговий раз довела свій високий клас. Цього разу на Всесвітній університетській лізі у Пекіні. Це достойна перемога і великий успіх всієї команди та її головного тренера Юрія Процюка”, – зазначив під час прес-конференції ректор Ігор Цепенда.

Головний тренер команди Юрій Процюк підкреслив, що перемога на світовій першості була дуже важливою, адже спортсменки університету у складі збірної України представляла європейський континент.

“Ми пройшли нелегкий шлях, беручи участь у різних етапах – чемпіонат України, Європейські Студентські ігри та Всесвітня університетська ліга. Склад університетської команди на цих етапах змінювався, але результат завжди був стабільний і всі спортсменки викладалися по максимуму. Команда старалася, адже була націлені на перемогу і ми її здобули”, – розповів головний тренер Юрій Процюк.

Він також зазначив, що студентська команда з баскетболу 3х3 Прикарпатського університету своєю перемогою на світовій першості здобула право наступного року одразу виступити у фіналі Європейських Студентських ігор не проходячи відбіркові етапи.

Юрій Процюк під час прес-конференції подякував за підтримку та сприяння у підготовці команди ректору університету Ігорю Цепенді, декану факультету фізичного виховання і спорту Ярославу Яціву та представникам ЗМІ, які висвітлювали участь команди на всіх  етапах.

Нагадаємо, жіноча команда Прикарпатського університету стала срібним призером Всесвітньої університетської ліги з баскетболу 3х3, яка проходила 15-18 листопада в китайському місті Сямен. У запеклій грі наші баскетболістки лише на три очки 14:17 поступилися господаркам ігор.  Наша команда, яка склала основу збірної України з баскетболу 3х3, виступила у такому складі – Анастасія Сидорак, Тетяна Юркевичус, Вікторія Кондусь та Анна Гвічіані. Головний тренер команди – Юрій Процюк.