Викладачі та студенти університету взяли участь у міжнародній конференції з питань сталого розвитку

Викладачі та студенти нашого університету взяли участь у Міжнародній конференції «Прикарпаття на шляху досягнення цілей сталого розвитку», яка пройшла днями в Івано-Франківську у контексті загальнодержавних днів сталого розвитку, організованих Програмою ООН.

Обговорити визначені Програмою цілі сталого розвитку Прикарпаття зібрались науковці, освітяни, представники органів влади, інститутів громадянського суспільства, бізнесу, активна молодь.

Вітальним словом роботу конференції відкрила Леся Попелюх, регіональний координатор ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Івано-Франківській області.

Загалом, під час конференції науковці, експерти з Прикарпаття представили свої знання, досвід та бачення того, як досягти досконалішого майбутнього. Розглядались важливі питання щодо взаємодії бізнесу-влади-науки для побудови суспільства сталого розвитку.

Співорганізатором заходу став ресурсний центр Програми розвитку ООН нашого університету, координатор Володимир Стефінін, який модерував роботу секції «Освіта і наука в інтересах майбутнього».

Під час виступу Володимир Стефінін вказав на необхідність запровадження дисциплін з вивчення сталого розвитку на всіх спеціальностях у закладах вищої освіти та адаптацію існуючих програм у відповідності з досягненням цілей сталого розвитку. Як приклад навів спеціальності “Прикладна економіка” та “Підприємництво торгівля та біржова діяльність”, де такі дисципліни добре себе зарекомендували.

Завідувач університетської творчої навчально-наукової лабораторії «Гірська школа» Інна Червінська наголосила, що заходи такого рівня мають чітку практико-орієнтовану спрямованість на конкретні проблеми освітніх закладів регіону, вирішення яких сприятиме діюча в Івано-Франківській області Програма сталого розвитку ООН в Україні (ПРООН).

Адже, як зазначив директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра у своєму зверненні до учасників заходу, – «Ми віримо, що тільки за активної участі народу України в реалізації цієї програми на рівні області, району, громади, ми дійсно можемо змінити країну».

За свою активну діяльність щодо реалізації цілей Програми – Володимир Стефінін нагороджений почесною відзнакою директора ПРООН в Україні Янтомаса Хімстра.