«Агенти змін» під час дводенного тренінгу ділилися ідеями бізнес-проектів майбутнього та можливостями їх реалізації в епоху креативної економіки

В рамках реалізації проекту «Створення проектно-освітнього Центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні «Агенти змін», що впроваджується в університеті за секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу,  відбувся дводенний англомовний тренінг-воркшоп.

До його проведення керівник Проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій “Агенти змін” Прикарпатського університету Світлана Кропельницька та команда фахівців проекту залучили у якості основних спікерів начальника управління інвестиційної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Ігоря Попадюка та волонтера Корпусу Миру із США, випускника Єльського університету Еріка Файна, який два роки працюватиме в Україні. У заході також взяли участь викладачі, аспіранти та студенти університету,  економічних спеціальностей.

Відкриваючи захід, ректор Ігор Цепенда наголосив на важливості його тематики, ролі університету як наукової та навчальної установи на теренах Прикарпаття, ознайомив присутніх із досвідом реалізації проектних ініціатив в стінах університету.

Перший день тренінгу був присвячений темі реалізації бізнес-проектів в умовах цифрової економіки, стратегіям просування нових продуктів, аналізу ринків, проектному підходу, успішним прикладам  впровадження бізнес-проектів на території США та новим ринковим можливостям для України.

У рамках події  було проаналізовано успішні кейси бізнесу на прикладі відомих  компаній на території США, розглянуто п’ятиступеневу модель вивчення доцільності інвестування з огляду на соціально-демографічний профіль клієнтів, кредитну історію, кадровий потенціал, тощо.

Незважаючи на те, що  захід проводився англійською мовою, в залі  практично не було вільних місць. Так, в обговоренні актуальних проблем ринку в умовах українського сьогодення активну участь взяли викладачі та студенти кафедри управління та бізнес-адміністрування, кафедри фінансів, кафедри менеджменту та маркетингу та інших.

Тематика другого дня була не менш захопливою і практично орієнтованою. Тренінг передбачав інтенсивний пошук ідей для проектів та підготовку їх до реалізації в епоху креативної економіки. Були розглянуті можливості індустріалізації та інструменти розширення бізнесу у креативних індустріях, спрямовані на розвиток економіки міста Івано-Франківська, підвищення рівня його конкурентоспроможності на світовій арені.