Творимо добро разом!

Викладачі та студенти нашого університету долучилися до міжнародного соціального проекту «Книга Добра», презентація друкованого видання якої відбулася 6 грудня в Івано-Франківську. Захід проходив в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. І.Франка.

На святковій презентації були присутні керівник проекту Василь Вишиванюк, координатор проекту Ірина Рабарська, ректор університету Ігор Цепенда (один із рецензентів видання), Владика Іриней Білик – ЧСВВ-Канонік Папської Базиліки Санта Марія Маджоре (Ватикан), упорядники видання Вікторія Плахта та Лілія Боднарчук, директор Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. І.Франка Ростислав Держипільський, переможці проекту-автори історій про добро, представники громадськості міста та засобів масової інформації.

“Викладачі та студенти зробили переклад «Книги Добра» англійською, плануємо зробити переклади і іншими іноземними мовами. Добро починається з кожного з нас і ми робимо його спільно!”, – сказав у своєму виступі під час презентації ректор Ігор Цепенда.

Керівник міжнародного соціального проекту «Книга Добра» Василь Вишиванюк зазначив, що  надруковано 10 тисяч примірників видання. Їх передадуть до українських бібліотек та шкіл.

Зазначимо, що міжнародний соціальний проект “Книга Добра” реалізовується за підтримки Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини і народного депутата України, письменниці Марії Матіос. У цьому проекті вже взяли участь більше 3000 тисяч дітей та дорослих з усієї України, які надіслали на адресу організаторів реальні історії про добрі, безкорисливі вчинки. Найкращих 100 було відібрано і інші діти намалювали до них ілюстрації.