Факультет фізичного виховання і спорту відзначив своє 20-річчя

13 грудня в Актовій залі університету відбулася урочиста академія, присвячена 20-річчю з дня створення факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У святкових заходах взяли участь ректор університету, професор Ігор Цепенда та представники ректорату,  голова обласної ради Олександр Сич, заступник голови ОДА Віталій Федорів, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук, декан факультету фізичного виховання і спорту, професор Ярослав Яців, професорсько-викладацький склад, студенти, працівники та випускники факультету, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Мирослав Карабін, начальник Управління спорту ОДА Орест Оклієвич, директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківського міськвиконкому Віталій Матешко, представники університетів-партнерів – Івано-Франківського національного медичного університету, Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка та  інші запрошені гості.

“Ми пишаємося нашими викладачами, тренерами, студентами та випускниками факультету фізичного виховання і спорту, які власними здобутками примножують традиції рідної Альма-матер. Щоразу своїми високими спортивними результатами,зокрема, зі стрітболу, волейболу, вільної боротьби, прославляють університет, рідне місто та нашу державу на змаганнях всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Факультет фізичного виховання і спорту впродовж 20-ти років досяг значних успіхів, став доброю науковою  та професійною базою на Прикарпатті в галузі фізичної культури і спорту”, – зазначив у вітальному слові ректор університету Ігор Цепенда. Він також подякував керівництву факультету, професорсько-викладацькому складу, студентам, працівникам та випускникам за їх натхненну працю та вручив відомчі нагороди.

Успішного розвитку та нових звершень колективу факультету побажав у своєму виступі голова Івано-Франківської обласної ради, свого часу випускник нашого університету, Олександр Сич. Він також зазначив, що сьогодні спортивні школи Прикарпатського національного університету знані не тільки в Україні, а й закордоном та подякував студентам-спортсменам і випускникам факультету, які гідно представляють Івано-Франківщину на змаганнях різних рівнів. Голова обласної ради нагородив Подякою декана факультету фізичного виховання і спорту Ярослава Яціва та грамотами кращих працівників факультету.

Зі словами привітання та вдячності до колективу звернулися професор Микола Соя, який 18 років поспіль очолював факультет фізичного виховання і спорту та професор Ярослав Яців, який сьогодні обіймає посаду декана.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про працівників факультету, які відійшли у вічність.

Колектив факультету з нагоди 20-ти річчя діяльності привітали заступник голови ОДА Віталій Федорів, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук,  голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Мирослав Карабін, начальник Управління спорту ОДА Орест Оклієвич, директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківського міськвиконкому Віталій Матешко. У своїх виступах вони відзначили вагомий внесок викладачів та тренерів у підготовку високопрофесійних фахівців, розвиток спорту  та вручили їм подяки і грамоти. Окрім цього, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Мирослав Карабін передав для бібліотеки університету книги про олімпійський спорт в Україні.

Під час урочистої академії також відзначили найкращих студентів-спортсменів за їх високі досягнення. Святкові заходи супроводжувалися концертною програмою.

  • Урочиста академія з нагоди 20-річчя факультету фізичного виховання і спорту