У польському Ярославі «Агенти змін» пройшли стажування та підписали угоду про співпрацю з Державною вищою техніко-економічною школою ім. о. Броніслава Маркевича

Нещодавно в рамках програми секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу фахівці проекту «Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні «Агенти змін» побували  у польському місті Ярослав. Команду представляли фахівці кафедри фінансів, міжнародних економічних відносин, Педагогічного факультету, кафедри загальної та клінічної психології, відділу міжнародних  зв’язків,  Наукового парку університету. Мету поїздки –  запозичення досвіду формування та успішної реалізації різних типів проектів та підписання угоди і меморандуму про співпрацю із Державною вищою техніко-економічною школою ім. о. Броніслава Маркевича в Ярославі і Фундацією розвитку REA – було досягнуто.

Представники делегації дізнались про результати успішно реалізованого проекту «Підземелля Ярослава», виконаного в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 рр. Познайомились із історією та культурою старовинного міста Ярослав, а також обговорили інструменти та джерела фінансування інновацій та інвестицій в Європейському Союзі із Головою Фундації Культурних доріг  Збігнєвом Мождженом, Головою правління «REA LLC», Головою Фундації «Szeroki zasiȩg» Едитою Питко та ректором Державної вищої технічно-економічної школи ім. о. Броніслава Маркевича професором надзв., доктором габілітованим Кшиштофом Рейманом.

В свою чергу Світлана Кропельницька, директор Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцент кафедри фінансів Прикарпатського університету, презентувала проект та закликала партнерів до активної співпраці, адже в Україні для успішного розвитку необхідно використовувати як власний науковий потенціал, так і зарубіжний досвід формування та впровадження успішних проектів.

В рамках візиту також відбулись навчання. Зокрема, було розглянуто теоретичні аспекти функціонування різних видів проектів та джерела їх фінансування, а також практичні підходи у підготовці проектів. Наприклад, загальні принципи підготовки проекту та бюджету, оцінку прийнятності витрат. Увагу було приділено розробці окремих складових різних видів проекту на основі конкретної ситуації за методом case study.

Ще один день у Ярославі було присвячено вивченню досвіду науково-педагогічної роботи Державної вищої технічно-економічної школи ім.о.Броніслава Маркевича. Представники проектно-освітнього центру «Агенти змін» ознайомились із структурою Школи, поспілкувались з її професорсько-викладацьким складом.

На завершення візиту було підписано Угоду про співпрацю між Державною вищою технічно-економічною школою ім. о. Броніслава Маркевича та Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника.

Варто зазначити, що під час стажування експерт проекту «Агенти змін» доцент Мирослава Кулеша-Любінець проводила індивідуальні консультації з питань збереження стану психологічного благополуччя учасників, здійснювала просвітницькі заходи щодо формування стресостійкості та згуртованості команди.

Наступна зустріч з партнерами відбудеться в Івано-Франківську.

  • Агенти змін пройшли стажування у Польщі