У Варшаві пройшло прощання з другом та партнером нашого Університету

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника втратив відданого партнерській справі, справжнього друга та однодумця в особі Директора департаменту культурної спадщини за кордоном Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща Яцека Мілера.

В п’ятницю, 4 січня, його було поховано у Варшаві. Яцек Мілер не словом, а ділом завжди підтримував наші спільні з Варшавським університетом проекти, добре розуміючи їх історичне для відносин двох країн значення.

Рішенням президента Республіки Польща в день прощання з Яцеком Мілером, за видатні досягнення, його було посмертно нагороджено Командорським Хрестом ордена Полонії Реституту.

Великі знання і великий досвід цієї людини, а також надзвичайна відданість колегам та друзям завжди викликали захоплення та повагу і в українців, і у поляків. Він був видатним фахівцем, і в той же час дуже любив людей, з якими завжди знаходив взаємопорозуміння в усіх питаннях. Вічна пам‘ять!

Відтепер під час традиційної молитви біля каплиці на схилі гори Піп Іван за упокій всіх, хто підтримував нас, але, на жаль, не зможе побачити другого відкриття Обсерваторії, буде запалено ще одну лампадку…