З Днем Соборності України!

Сьогодні, 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, відзначається День Соборності України.

«Однині на всіх землях України, розділених віками – Галичині, Буковині, Закарпатській Русі і Наддніпрянській Україні – буде одна, велика Україна. Мрії, для яких найкращі сини України жили і вмирали, стали дійсністю. Однині повіки буде одна, самостійна Українська Народна Республіка»,- утверджувалося у тексті Акту Соборності .

Ті вікопомні історичні події сформували підгрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

В умовах сьогодення український народ знову зі зброєю в руках змушений відстоювати цілісність та незалежність власної держави. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних бійців, навіки залишатиметься непорушною. Лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Миру, добра і злагоди усім українським родинам. Нехай цей день принесе у кожен дім віру та надію в прекрасне майбутнє України.

З Днем Соборності України!

Слава Україні! Слава її Героям!

 

Ректорат