Агенти змін провели тренінг з підготовки соціальних проектів

В офісі Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, створеного за секторальної бюджетної підтримки Євросоюзу, відбувся тренінг з питань розробки соціальних проектів. У заході взяла участь проректор з науково-педагогічної роботи університету Галина Михайлишин, яка водночас є головою Ради конкурсу проектів для студентів та аспірантів університету «Сьогодні креативна ідея – завтра реальна справа», представники кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кафедри соціально-економічних та природничих дисциплін Коломийського інституту Прикарпатського університету, кафедри педагогіки початкової освіти, а також фахівці проекту з кафедри фінансів.


Тренінг провели фахівці проекту доцент кафедри загальної та клінічної психології, керівник успішного соціального проекту «Лікар Свято» Мирослава Кулеша-Любінець, доцент кафедри фінансів, учасник-розробник кількох проектів розвитку Тетяна Мигович і керівник Центру Світлана Кропельницька. На початку заходу доцент Мирослава Кулеша-Любінець з’ясувала основні очікування учасників заходу, розповіла про особливості соціальних проектів, акцентувала увагу на сферах соціальних проектів та поділилася особистим досвідом перемоги у конкурсі місцевого розвитку з проектом «Лікар Свято». Цікавим виявився для учасників тренінгу аналіз минулорічних проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу Social Project Awards та висвітлення ключових питань соціального планування.


Тренінг проводився з використанням сучасної інтерактивної техніки, придбаної за проектом, яка розширює інноваційні можливості учасників заходів. Зокрема, це і Moultitouch table, а також вже всім відома платформа проекту pu.webex.com, яка дозволяє усім зацікавленим особам брати участь у заходах онлайн з будь-якого куточку світу.


Фахівець проекту, доцент кафедри фінансів Тетяна Мигович особливу увагу присвятила різноманітним методикам аналізу проблеми проекту, що є дуже важливою складовою у формуванні концепції будь-якого проекту. Інтерес учасників викликали побудова дерева проблем та метод «Шести капелюхів». Фахівці продовжили тренінг у інтерактивній формі. Учасники мали можливість відразу опрацьовувати ідеї власних проектів та формулювати основні складові концептуальної форми проекту.


У цьому учасникам заходу, окрім фахівців допомогала також і керівник Центру, експерт проектів, доцент кафедри фінансів Світлана Кропельницька. Вона продемонструвала учасникам алгоритм розробки проектної ідеї з моменту виникнення до узагальнення складових концептуальної ноти, акцентувала увагу на правилах формулювання мети, завдань та результатів проектів та їх взаємозв’язку. На завершення учасники тренінгу обговорили подальші можливості співпраці з Проектно-освітнім центром з питань інформаційно-консультаційної підтримки проектної діяльності фахівцями Центру.


Нагадаємо, що Проектно-освітній центр формує базу даних контактних осіб з кафедр університету, стратегічних напрямів розвитку структурних підрозділів закладу, потенційних видів їх співпраці з територіальними громадами області та безумовно пропозицій спільної проектної діяльності.


Наступні заходи за різними типами проектів будуть проведені Агентами змін для сформованих груп відповідальних за проектну діяльність осіб з підрозділів університету.


Стежте за нашими анонсами на нашій сторінці: https://www.facebook.com/agentyzminpnu/

  • Тренінг з підготовки соціальних проектів